Den har et litt skummelt navn, denne Mustangen, og særs mange hester. (Fotos: Hennessey)

En Mustang med 850 hk

Hennessey har kastet seg over den potente Mustang Dark Horse, og resultatet er ikke uventet noe spinnvilt.


I september i fjor hadde Ford en skikkelig nyhet til Mustang-folket. For Mustang Dark Horse var intet mindre enn den første nye «performance series» på 21 år, og merket hintet like godt at dette var den med best ytelse noensinne.

Det er kanskje ikke så rart, for ned i motorrommet hadde de dyttet en 5-liters V8 som vrir ut formidable 500 hk via S650-plattformen ‒ den aller mets potente 5-literen noensinne.

Det tok ikke lang tid før tunerne hos Hennessey Performance fikk teften i dette monsteret, og nå viser de resultatet i form av en utgave kalt Hennessey H850 Mustang Dark Horse. Og denne mørke mustangen er garantert ikke enkel å dressere.

For de amerikanske tunerne bruker som kjent navn som viser til hva som bor i bilene, og dermed betyr H850 intet mindre enn 850 hestekrefter. Ja, ganske sjukt.

Hennesseys ingeniører har tunet biler i 32 år, og kastet seg raskt over den imponerende «Coyote»-motoren. De har blant annet utstyrt den med en ny turbo, oppgraderte innsuget og satt på en bensinpumpe.

Videre har de som vanlig kalibrert motoren med det de kaller for HPE Engine Management-programvareoppgradering, og resultatet er en Dark Horse med 850 hk og 881 Nm dreiemoment ‒ en økning på 70 prosent med kraft!

Nå har de selvsagt ikke sagt seg fornøyd med kun det.

De har også satt på en ny frontsplitter i karbonfiber, sideskjørt i karbonfiber og en bakspoiler i karbonfiber. De kosmetiske endringene inkluderer selvsagt nye felger utpå Brembo-bremsene, og innvendig er det en rekke nye Hennessey-merker.

‒ Våre kompressorladede Mustang-konstruksjoner har kontinuerlig vært kundefavoritter gjennom årene, og Fords forbedrede S650-plattform vil vise seg å være dens mest kapable, sier John Hennessey, grunnlegger og administrerende direktør.

‒ Uten tvil vil vår kompressorladede Dark Horse-modell med 850 hestekrefter være en av de mest spennende og kraftige muskelbilene på veien – den vil garantert snu hodene med sin karakteristiske supercharger-lyd og eksostone.

Som vanlig byr Hennessey også på 3-år/58.00 kilometer garanti, og tunerne melder at bilen skal være klar til levering i 4. kvartal.

Så er du på jakt etter en særdeles vill mustang, så har Hennessey løsningen ‒ den ekstreme H850 Mustang Dark Horse.

Les også:

Les mer om:

Nyheter