Annonse
Hjem Nyheter En ekte, uekte Lambo

En ekte, uekte Lambo

Her er bilen du kan kjøre, men ikke sitte bak rattet på. Og hvor kopien er den ekte. Forvirret?

Svaret er nemlig at Lamborghini har brukt datamaskinene til å lage seg en Lambo V12 for spillverden, en som de som spiller Gran Turismo på Playstation 4 kan kjøre.

En «ekte» Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo er altså den som hører hjemme i den virtuelle verden, mens kopien er den fysiske som ble vist fram i forbindelse med finalen i eSport-serien FIA Gran Turismo Championships i Monaco.

Den ble avviklet i helga med tyske Mikail Hizal som vinner, og der kunne altså de som er aller flinkest til å ratte de digitale bilene i Gran Turismo sjekket ut et fysisk eksemplar av bilen som kommer til spillet i løpet av våren.

Lambo V12 Vision GT er altså en rendyrket racerbil hvor kupeen kun består av ett sete, mens drivverket er hentet fra den svært så potente Lamborghini Sián FKP 37.

Saken fortsetter under Annonsen

Resultatet blir altså dette:

V12-motoreren byr på 785 hestekrefter ved 8.500 r/min, og kombinert med e-motoren har Sián 819 hk. Dette gjør den til historiens raskeste serieproduserte Lamborghini.

Lambo V12 er selvsagt futurisk så det holder, og de fire hjørnene er uavhengig fra resten av bilens kropp.

Men det er mulig å se at dette er en Lamborghini, for ifølge produsenten har de hentet inspirasjon fra gamle modeller når de designet denne digitale framtidsmodellen.

Blant annet er Lamborghini Marzal fra 1968 brukt som inspirasjon, og Y-formen er på plass både for lyktene foran og bak.

Man klatrer inn i en Lambo V12 som ekte jagerpilot, nemlig forfra, og alle de viktige kjørekontrollene finner man på det futuriske rattet.

Nå er ikke Lamborghini de eneste som har laget en spesialbil for Gran Turismo, og tidligere i høst viste Jaguar fra elbilen Vision GT Coupé.

Denne er inspirert av ikoner som både C-type og D-type som vant Le Mans i det digitale konseptet kalt Vision GT Coupé, mens det som er under skallet er løsninger hentet fra de elektriske racerbilene I-Type 4 Formula E and I-Pace eTrophy.

Les mer om Jaguars digitale superbil her.

Men først må vi sjekke ut noen flere bilder av Lambo V12, bilen du kan kjøre ‒ men kun i digital form.

En ekte, uekte Lambo.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker