Annonse
Hjem Elbiler Karma SC2 med 0-100 km/t på 1,9 sek

Karma SC2 med 0-100 km/t på 1,9 sek

Hold på hatten! Karma viser nå et konsept som har godt over 1.000 hestekrefter og gjør sprinten på under 2 sekunder.

Sportsbilprodusentene har fått seg et litt snodig problem. De klarer nemlig ikke å lage sine biler like raske i akselerasjonen som elbilene ‒ som har all elektrisk kraft tilgjengelig helt fra null.

En bil som for eksempel Porsche 911 Carrera klarer 0-100 km/t på 4,2 sekunder, noe som var riktig så bra ‒ før elbilene kom.

Nå må den for eksempel bite i støvet som bare det mot en familiesedan som Tesla Model S P100D. Den klarer sprinten på godt under 3 sekunder, og er raskere enn biler som Lamborghini Aventador, Ferrari 488, Chevrolet Corvette, BMW M5, ja, dere skjønner tegningen.

Løsningen kan selvsagt være å lage elektriske sportsbiler, men en viktig del av sportsbilene er jo også lydbildet ‒ så de har litt å tenke på.

Saken fortsetter under Annonsen

I mellomtiden popper det opp stadig nye elektriske konsepter som klarer det som ingen bensinbiler har klart ‒ nemlig å bryte barrieren på 2 sekunder.

Den aller raskeste serieproduserte så langt er Porsche 918 Spyder, og denne klarer 0-100 km/t på 2,2 sekunder. Det takket være at den er en hybrid, og den får altså hjelp av elektrisk kraft.

Men ingen har altså krøpet under 2 sekunder på sprintøvelsen, men en rekke elektriske konsepter som er vist fram skal klare dette.

Den foreløpig siste befinner seg i USA og heter Karma SC2.

Merket stammer fra danske Henrik Fiskers forsøk på å lage en bil, og et kinesisk selskap kjøpte opp konkursboet etter den feilslåtte satsingen for noen år siden.

Karma har så langt kommet med en modell, Revero, og utvikler nå etterfølgeren kalt Revero GT som er en hybrid med en elektrisk rekkevidde på hele 128 kilometer.

Men som Fiskers visjon også var (og er, han holder på med en ny bil nå) skal også Karma komme med rene elbiler, og de har allerede vist fram et meget imponerende konsept kalt SC1.

Dette er en svært så futurisk selvkjørende elbil med teknologi helt fra øverste hylle, deriblant med løsninger som inkluderer kommunikasjon via berøring, stemme, øyne og grafiske grensesnitt.

Nå viser de konseptet SC2, og denne skal ikke bare vise teknologien Karma utvikler ‒ men også den framtidige designretningen.

Karma SC2 er enkelt sagt en sjukt imponerende bil.

Denne elbilen med et batteri på 120 kWh kan skryte på seg 1.100 hestekrefter og et dreiemoment på 14.000 Nm. Nei, det er ikke skrivefeil ‒ 14.000 Nm!!!

Den har elmotor både foran og bak, og alt dette sørger for at den skyter fart fra 0 til 100 km/t på 1,9 sekunder.

Slå den, Porsche, Ferrari og Lamborghini!

Rekkevidden er ikke så dårlig den heller, og er oppgitt til 563 kilometer.

Den kommer selvsagt med autonome egenskaper så det holder, men foruten kraften er det mest imponerende faktisk en slags dataspill-simulator.

Karma har bygd inn 360-graders kameraer og sensorer rundt om og på bilen som for eksempel kan ta opp en runde rundt banen, inkludert lydbildet.

Deretter sørger en laser-projektor for at du kan gjenoppleve runden mens bilen står parkert, og det hele skjer i 3D.

Ja, de har til og med tenkt på bakspeilet, og en smarttelefon sørger for å vise det samme som bakspeilet gjorde under kjøringen.

Har du hørt på maken!

Ellers er den full av ny teknologi, som for eksempel biometriske seter, ansiktsgjenkjenning og 3D-lyd. Ja, selvsagt har den det.

Nå sier ikke Karma noe om de faktisk har tenkt å gå videre med SC2, men vi tviler vel litt på det.

Det vi vet er imidlertid at Revero GT kommer til neste år, og at de kommer med en helt ny modell i 2021.

Det gleder vi oss til.

Les også:

3 KOMMENTARER

  1. Men 14.000 Nm på hjulene blir ikke fullt så imponerende hvis andre biler hadde oppgitt det på samme måte.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker