Arkivfoto: Red Bull Dennis Hauger har nå vunnet sitt første hovedløp i formel 2, og er dermed et skritt nærmere formel 1. (Fotos: Red Bull)

Dennis Hauger med knallsterk kvalifisering

Etter å ha imponert på trening klaffet det endeling for Dennis Hauger og MP Motorsport i dagens Formel 2-kvalifisering i Melbourne. Dermed var hans første pole i F2 et faktum.


Den norske føreren sikret sin første Formel 2-pole posisjon ved å slå Prema Racing's Andrea Kimi Antonelli med en imponerende siste runde, med en tid på 1:28,694. Richard Verschoor fra Trident gjorde sikret seg tredje startposisjon. 

Under kvalifiseringen i Australia kom det et tidlig rødt flagg da Victor Martins fra ART-laget fikk problemer ved sving 7.  Det gjorde at kvaliken måtte stanses mens bilen ble fjernet. Da lå Hauger på 2. plass etter et glimrende førsteforsøk.

Da kvalifiseringen ble gjenopptatt med 24 minutter igjen, var det Kush Maini som som tok føringen med en tid på 1:30.359.

Imidlertid var debutant Paul Aron fra Hitech umiddelbart raskere med en tid på 1:29,984, tett fulgt av Hauger bare 0,031 sekund bak.

Antonelli tok deretter ledelsen før Aron igjen gjenvant lederplassen, knapt foran Hauger med bare 0,003 sekunder. Det er altså tre tusendeler!

Da økten gikk inn i sin siste fase med 14 minutter igjen, returnerte førerne til pit for å få nye supersofte dekk for et aller siste forsøk.

Dette medførte at Maloney umiddelbart satt bestetid med 1:29,374 like før et nytt rødt flagg stoppet øktene etter at Jak Crawford traff barrieren ved sving 12.

Med litt over fire minutter igjen gjenopptok kvalifiseringen, med de fire beste konkurrentene adskilt med mindre enn en tidel av et sekund.

Bortoleto så ut til å forbedre seg, men kjørte av banen ved sving 12, noe som tillot lagkamerat Maini å midlertidig sikre pole position.

Etter at Antonelli kjørte inn til en tid på 1:29,038 så det ut til at Hauger skulle ende på 5. plass.  Imidlertid slo han til i siste liten med en suveren runde på 1:28,694, noe som gjorde at han sikret seg pole position med god margin.

Verschoor utnyttet den sene dramatikken til å sikre 3. plass, etterfulgt av Maini og Maloney på henholdsvis 4. og 5.plass.

Aron avsluttet på 6. plass foran Campos-duoen Josep María Martí og Hadjar, med Bortoleto og Roman Stanek.

Hauger har virkelig flekset muskler Down Under, og var også raskest under trening. 

– Det var bra totalt sett. Jeg synes vi hadde en grei balanse fra begynnelsen av økten, sa Hauger til Formel 2 etter treningen. 

Det ble altså fulgt opp med en perfekt kvalifisering, og for aller første gang skal nordmannen starte fremst under et ordinært F2-løp.  

Formel 2 Sprint-racet hvor rekkefølgen for de 10 beste etter kvalifisering snus er planlagt å starte klokken 04:15 natt til lørdag. Der starter altså Hauge fra 10. posisjon.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Formel 2 Dennis Hauger