HjemNyheterDenne Suzuki-modellen er laget av Toyota

Denne Suzuki-modellen er laget av Toyota

Skal det være en Suzuki-SUV laget av Toyota? Ok, her har du Rav4 som en Suzuki Across.

Toyota sitter på nærmest utømmelige ressurser og har mange flinke folk med flotte framtidsvisjoner, og en slik kombinasjon har gjort sitt til at det japanske merket har tryllet fram en rekke modeller som har truffet blink.

En slik er Rav4, en SUV presentert tilbake i 1994. Deretter har Toyota fornyet den i et ganske så høyt tempo, og 2. generasjonen kom i 2000, 3. generasjonen i 2005 og 4. generasjonen i 2012.

Etter den tid har de også fått stablet en ny og moderne plattform på beina, så da dagens versjon av SUV-modellen som kom i fjor var den en moderne bil med ny teknologi og nye førerassistenter.

Saken fortsetter under Annonsen

Og hvem er det som drar nytte av dette, foruten de som faktisk kjører den nye Rav4?

Jo, faktisk Suzuki.

Også dette er et japansk merke, og tilbake i 2017 ble de bestevenner med Toyota.

Da signerte de to merkene en avtale som sa at de skulle dele ting som sikkerhetsløsninger og andre komponenter, og dette ble fulgt opp med en ny avtale i fjor hvor Toyota også skal sende over hybrid-drivverk som Suzuki kan bruke i sine biler.

Og jaggu klarte ikke Suzuki også å overbevise Toyota om at sistnevnte skal lage to nye elektrifiserte modeller for dem. Ja, faktisk.

Toyota sa seg villig til å gi bort to av sine aller mest populære biler, nemlig Rav4 og selveste Corolla.

Nå må jo også Toyota få noe igjen, så de vil motta to modeller fra Suzuki som de skal selge i India, nemlig Ciaz og Ertiga. De får også noen modeller som skal selges som Toyotaer i Afrika, og Suzuki vil i tillegg gi dem noen motorer.

Alt dette for å hjelpe hverandre til å selge flere biler og komme under nye og strengere utslippskrav.

Og dette er ikke bare tomt snakk, for nå har allerede Suzuki fått den første modellen av Toyota, og det er ikke vanskelig å se hvem den nye ladbare hybriden Suzuki Across slektes på.

Så ja, Toyota har rett og slett gitt Suzuki Rav4, og dette kan virkelig bli en bestselger og en skikkelig lei konkurrent til den populære SUV-modellen fra Toyota.

Across blir det nye flaggskipet til Suzuki, og selvsagt har de sørget for at bilen kommer med et skikkelig firehjulsdrevet drivsystem ‒ for det er tross alt et Suzuki-merke på denne. Dette systemet har Suzuki kalt E-Four, og er koblet sammen med et veldig effektivt hybridsystem.

Bilen har i likhet med den kommende ladbar hybridversjonen Rav4 PHEV fått en 2.5-liters motor som får hjelp av en to elmotorer (en framme og en bak) som byr på et batteri som huser et 18,1 kWh stort batteri, og dette gir ifølge Suzuki en formidabel elektrisk rekkevidde.

Toyota har tidligere, litt forsiktig, anslått den elektriske rekkevidden på Rav4 PHEV til over 60 kilometer, men Suzuki dundrer like godt til og lover 75 kilometer med elektrisk kraft. Det vil i så fall gjøre bilen om til en elbil under hverdagslig kjøring.

I likhet med Rav4 PHEV byr også Across på 306 hestekrefter, så den bør røre godt på seg.

Nye Across kommer selvsagt med det meste av utstyr og førerassistenter som også tvillingsøsteren byr på, og siden vi vet av erfaring at Suzuki-modellene gjerne er litt billigere bør dette bli bra.

Men Toyota har ikke blitt en gigant ved å gjøre dumme ting, så nei, vi får ikke en billig snarvei til Rav4 via Suzuki Across.

Toyota Norge har tidligere sagt at Rav4 PHEV skal starte på 461.800 kroner, og Suzuki Norge opplyser at startprisen på Across «First Edition» lyder på 549.900 kroner. Dette er så vidt under den aller dyreste av de sju versjonene av Rav4 PHEV som er planlagt, så nei, denne byr ikke på en smart snarvei for å spare penger.

Hvem av Toyota Rav4 PHEV eller Suzuki Across som kommer først er heller ikke så godt å si, for mens Toyotas ladbare SUV er ventet i 3. kvartal er Suzukis utgave meldt i september.

Så det kan fort bli slik at Across faktisk slår Rav4 PHEV, til tross for at bilen faktisk er laget av Toyota. Det hadde jo vært litt moro, hadde det ikke?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse