Annonse
HjemElbilerDenne gamle pickupen er en elbil med 480 hk

Denne gamle pickupen er en elbil med 480 hk

Ford kaster seg på retro-trenden med å utstyre gamle modeller med elektriske drivverk, og da er det greit at de har et drivverk fra Mustang Mach-E GT som de kan bruke.

Ford er som kjent godt i gang med sin elektriske satsing, og elbilen Mustang Mach-E blir stadig mer populær også hjemme i USA.

Men der venter de aller fleste på en helt ny utgave av den store favoritten, pickupen F-150.

Denne heter F-150 Lightning, og markerer steget over til elektriske drivverk for storselgeren. Og i sommer, lenge før den til og med hadde gått inn i før-produksjon, hadde antall reservasjoner allerede passert 120.000.

Saken fortsetter under Annonsen

Anført av Mach-E og F-150 Lightning tar Ford nå skikkelig sats, og skal investere flere hundre milliarder kroner i elektriske kjøretøy bare fram til 2025.

Og gledelig nok har de ikke glemt sine gamle helter, og viser nå fram en helt fantastisk elektrisk utgave av Ford F-100. Og vi mener helt fantastisk.

Den første F-serien kom i 1948, og i 1978 hadde Ford nådd 6. generasjonen og kunne by på tre utgaver. Ford F-100, Ford F-150 og storesøster Ford F-250.

Og det er også enkelt å skille 1977-utgaven fra 1978-utgaven av F-100, for sistnevnte hadde firkantet frontlykter som erstattet de tidligere runde.

Så den elektriske utgaven av Ford F-100 er altså en 1978-modell, og viser en ny satsting som også skal sikre at gamle biler blir nullutslipp og kan brukes i framtiden.

Den nye, men altså gamle, elbilen heter F-100 Eluminator concept, og er utstyrt med en såkalt elektrisk Eluminator-motor fra Ford Performance Parts.

Det er Ford Performance som har satt denne lekre retromodellen sammen, og de har like godt lånt løsninger fra selveste Mustang Mach-E GT Performance Edition. Så her er det to drivmotorer som sørger for firehjulsdrift, og totalt byr konseptet på 480 hestekrefter og et dreiemoment på 860 Nm.

‒ Ford-eiere har personalisert, tilpasset og forbedret kjøretøyene sine siden starten – fra å endre utseende til mer krefter, sier Eric Cin, global direktør for Vehicle Personalization, Accessories and Licensing.

‒ Vårt F-100 Eluminator-konsept er en forhåndsvisning av hvordan vi støtter kundene når de blir helelektriske og omfavner null-enderørsutslipp, selv for våre gamle biler.

At Ford er glade i hestekrefter også når det kommer til elbiler, har vi sett flere eksempler på. De har vist fram både en Mustang Mach-E 1400 og en dragster kalt Mustang Cobra Jet 1400. Og ja, 1400 står for 1.400 hk.

Kommende Ford F-150 Lightning er ventet å få 563 hk og 1.050 Nm, så den blir ikke noe sinke, den heller.

Men skal vi være ærlig, noe man jo helst bør, så hadde vi heller gått for 1978-modellen F-100 Eluminator.

For maken til flott pickup har vi knapt sett, men det er vår mening. Du kan gjøre opp din egen ved å sjekke ut bildene av den helelektriske retorutgaven, og her er de:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse