Ladestasjonen på E18 ved Tvedestrand var den nest mest besøkte ladestasjonen i fellesferien i fjor. (Foto: Erik Lorentzen, Norsk elbilforening)

De mest populære norske ladestasjonene

Elbilforeningen har sjekket ladestatistikken for fjorårets sommer, og kommet opp med en liste over de 10 mest populære stoppestedene for elbilistene.


En ting kan generalsekretær i Elbilforeningen slå fast etter å ha sett listen:

‒ Ferierende elbilister vil ha is og brus mens de lader, sier Christina Bu.

De har altså sett på ladestatistikken for sommeren 2023, og da har de basert tallene på sin egen ladebrikke som de tilbyr medlemmene. 

Dermed har de kommet opp med en toppliste over de mest populære laderne, noe som selvsagt er interessant. 

På topp finner vi ifølge Elbilforeningen Recharge-stoppet på E18 ved Fokserød utenfor Sandefjord, så her snakker vi strekningen Oslo-Kristiansand. Her kan Elbilforeningen fortelle at det er både kiosk, matservering og matbutikker, og selvsagt det viktigste ‒ mange ladere fra flere ladeselskaper.

Og det er da også ladestasjoner med gode fasiliteter og mange hurtigladere som dominerer listen. Akkurat som elbilistene liker, slår Bu fast. 

‒ Med mange ladere på samme sted er det mindre sjanse for kø. Samtidig liker elbilistene å bruke ladestoppet til å handle eller få seg litt mat, sier hun.

Nest mest brukte i fjor sommer var en ladestopp i Tvedestrand som også på Sørlandet, mens den tredje mest populære var Shell Alvdal. Denne ligger langs riksvei 3 ikke langt fra Aukrustsenteret. 

Setter man kurs nordover dukker Shell Berkåk opp, denne ligger ved E6 mellom Oppdal og Trondheim, og er også inne på topplisten.

Årets ferierende elbilister bør ikke ha store problemer med å få fylt opp batteriet under turen, for det har poppet opp mange nye stasjoner i løpet av kort tid.

For ett år siden, i fjor sommer, var det 6.800 hurtigladere, og nå har tallet økt til formidable 8.500 ladere. Det er opp med 1.700 nye ladere og en økning på solide 25 prosent. 

– Det blir stadig flere elbilister på veiene og rekordmange av dem skal på ferie i år, så det er bra at hurtigladeutbyggingen holder tritt, sier Christina Bu.     

Ok, så var det topplisten som altså viser at det var mest trykk på Sørlandet med sine mange sjarmerende byer og ikke minst Dyreparken. 

Dette er de mest populære ladestasjonene:

  1. Shell Fokserød, E18 ved Torp Lufthavn
  2. Shell Grenstøl, E18 ved Tvedestrand
  3. Shell Alvdal, RV3 gjennom Østerdalen
  4. Spar Rugvedt, E18 ved Stathelle
  5. Recharge Frogner, Oslo sentrum
  6. Shell Mortensrud, E6 Oslo Syd
  7. Recharge Shell i Kjelleveien, Tønsberg
  8. Shell Grelland, E18 Holmestrand
  9. Shell Berkåk, E6 mellom Oppdal og Trondheim
  10. Esso, E39 Mandalskrysset
Kilde: Norsk elbilforening

Les også:

Debatt