Voyah er også på plass i Danmark, og der får Free-modellen et skikkelig priskutt nå. (Fotos: Voyah)

Danskene med vilt priskutt på denne elbilen

Voyah Norge har en kampanje som kutter prisen på Free-modellen med formidable 90.000 kroner, men det er ingenting i forhold til danskene.


Det kinesiske Dongfeng-merket Voyah har globale ambisjoner som startet med Norge tilbake i 2022, og de tok blant annet steget over til Danmark i oktober i fjor.

Det luksuriøse merkets første globale elbil er modellen Free, en nærmere 5 meter lang SUV med firehjulsdrift og det meste av utstyr som standard.

En Voyah Free starter på 789.000 kroner her i Norge, men det er en vinterkampanje som tar denne prisen ned med 90.000 kroner. Det er en solid rabatt, men denne blekner når vi ser hva de driver på med i Danmark.

Der er K.W. Bruun & Co importører av både Voyah og Hongqi, og de knaller til med et ellevilt tilbud rundt Voyah Free Platinum-utgaven. Denne har tidligere kostet 599.000 danske kroner, som i skrivende stund er 932.000 norske kroner.

Men:

I en periode som i utgangspunktet skal vare ut juni eller så langt lageret rekker dumper de prisen med hele 200.000 danske kroner, så ja, 311.000 norske kroner. For den summen kan du altså kjøpe deg en splitter ny Citroën ë-C3, og sitte igjen med 100.000 kroner…

Ny dansk pris for en Voyah Free Platinium er dermed 399.990 danske kroner, eller 621.000 norske.

Med på kjøpet får danskene en SUV med panoramatak som har en såkalt «frosting»-effekt, avansert firehjulsdrift, 500 kilometer rekkevidde, Dynaudio lydanlegg, 489 hestekrefter og muligheten for å slepe 2 tonn.

‒ Når vi går ut og tilbyr Voyah Free Platinium for kun 399.990 DKK, vet vi godt at vi har plassert oss betydelig under sammenlignbare konkurrenter på markedet, sier Alexander Bachmann, produktsjef i Voyah Danmark.

‒ Jeg synes det er vanskelig å finne en tilsvarende størrelse bil med så mye kraft og utstyr som kan matche oss både med tanke på innkjøpspris og privatleasing. Dette gjør vi for å få fart på salget og for å få flere biler på veien og dermed spre kjennskap til både modellen og ikke minst merket.

‒ Bilene kom i april, så vi kan nå tilby umiddelbar levering på de fleste varianter.

I tillegg har den danske importøren satt ned leasingprisen på topputgaven Voyah Free Noir, som i tillegg har svart Dinamica taktrekk og svarte skinner i høyglans på frontgrill og vinduslister.

Det ble ifølge De danske bilimportører registrert 29 Voyah Free i løpet av årets fire første måneder, mens den mest populære nybilen er som i Norge Tesla Model Y med 5.324 registreringer.

Det er pussig nok nesten eksakt det samme som i Norge, hvor det ble registrert 5.405 Tesla Model Y fra januar og ut april.

Elbilene begynner også å få fart på seg i Danmark, og i april kom det til 6.581 nye elbiler ‒ en oppgang på hele 90 prosent målt mot april 2023. 

Elbilene hadde i forrige måned 43 prosent markedsandel, så de ligger fortsatt milevis bak elbil-lokomotivet Norge hvor elbilene nå utgjør rundt 90 prosent av nybilsalget. 

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbiler Voyah Voyah Free