BYD har det travelt, og skal vise både nye biler og merker under bilutstillingen i Genève. (Foto: BYD)

BYD viser nye biler, plattformer og merker(!)

BYD er skummelt nær overtenning, for de har voldsomme europeiske planer.


Åpenbart er den store planen til BYD å mate flest mulig biler ut på det europeiske markedet, og de nøyer seg ikke bare med BYD-merket. For å bygge drømmebiler for absolutt alle utvider de med flere undermerker, og for å faktisk klare å bygge alle disse nye bilene har de til og med nye plattformløsninger.

Så ja, nye biler, nye merker og til og med ny plattform.

Hva alt dette innebærer skal de besøkende på årets Genève Motor Show få oppleve, for til messen som bare uker unna drar BYD med seg alle de europeiske nyhetene.

Men vi trenger ikke å vente så lenge, for vi vet allerede litt av hva denne svære satstingen inkluderer.

Plattformer er altså støpeskjeen til nye biler, og BYD har en ny på gang. Dette er en e-plattform kombinert med noe med den innviklete benevnelsen DiSus-P Intelligent Hydraulic Body Control System. BYD’s e-plattform er ifølge produsenten selv verdens første masseproduserte 4-motors uavhengige drivteknologiplattform, designet for å tilby ledende sikkerhet og ytelse.

Slik ser dette ut:

BYD sier at sammenlignet med konvensjonelle drivstoffkjøretøyer, åpner denne for å kontrollere dynamikken til alle fire hjulene gjennom 4-motors uavhengig vektorkontroll. Dette åpner for at bilen lynraskt skal føle hva som foregår, gi presis gjenkjenning og føre til robuste kontrollfunksjoner.

En av de nye bilene som skal vises fram, Yangwang U8, kan dermed bruke differensialstyring. Så hva i alle dager er det?

Jo, det betyr at for eksempel venstre og høyre hjul spinner i motsatte retninger, så ja, med en slik teknologi kan en bil snu på femøringen.

Så hva er Yangwang U8?

Vel, Yangwang er et litt mer luksuriøst undermerke til BYD, og dette finner nå veien til Europa. Dette merket skal by på det nyeste og mest imponerende teknologien til BYD, og det å snu på femøringen viser jo litt av dette. Vi er spent på hva Yangwang U8 vil by på.

Sik ser bilen ut:

BYD har også et annet litt mer ukjent merke på plass under bilutstillingen, Denza.

Dette merket ble grunnlagt i 2010 sammen med Mercedes, jepp, og byr dermed også på luksuriøse biler. De vil ankomme Sveits med en modell kalt D9, og dette er en flerbruksbil.

Slik ser den ut:

Men det er ikke alt.

Nye Denza N7 dukker også opp, og dette er en sportslig helelektrisk crossover SUV.

Vi må selvsagt sjekke ut også denne spennende bilen:

Også selve BYD-merket skal vise nyheter på messen.

For første gang skal de nemlig vise biler med noe de har kalt Super DM-teknologi, og dette er rettet mot ladehybrider. Bilen som skal bane vei for denne er BYD Seal U DM-i, altså en ladbar hybridutgave av elbilen BYD Seal U.

De skal også vise en oppfrisket utgave av Tang 7-seter, og dette inkluderer også en fornyet styling på utsiden.

Her er den oppdaterte utgaven:

I tillegg regner vi med at BYD tar med seg biler som allerede er på plass i det europeiske markedet, og det begynner å bli ganske mange av dem. Mer eksakt seks elektriske modeller.

BYD Atto 3, en C-segment SUV, BYD Han, en E-segment sedan, nevnte Tang i E-segmentet, BYD Dolphin (C-segment hatchback), BYD Seal (D-segment sedan) og BYD Seal U, en D-segment SUV.

Så ja, det går virkelig unna med BYD for tiden.

Les også:

Debatt