BMW oppdaterer stadig bilene sine gjennom trådløse oppdateringer. (Foto: BMW)

BMW med nye oppdateringer

Nå kan den digitale nøkkelen deles mellom Apple iPhones og Android-telefoner.


Hvor hardt BMW satser på moderne teknologi viser den siste oppdateringen som er rullet fra München. Denne når nemlig rundt hele 4,7 millioner biler, for det er så mange som er utstyrt med BMW iDrive Operating System 7 og 8.

BMW har siden 2019 oppdatert bilene som inkluderer ting som infotainment, selve kjøringen, førerassistanse, komfort og sikkerhet, og det kommer stadig nye.

En fersk oppdatering går på BMW Digital Vehicle Access, og denne lar brukere dele BMW Digital Key for bilen mellom Apple iPhones og Android-telefoner for første gang. Dette har altså ikke vært mulig før.

Oppdateringen skal også gjør sitt til at det blir enklere å aktivere delte BMW Digital Keys i bilen. Nå kan den digitale nøkkelen som er delt via smarttelefon aktiveres direkte i bilen ved å taste inn en aktiveringskode, mens tidligere måtte også den vanlige bilnøkkelen være plassert i kupeen.

En annen svært spennende ting er fjernkontrollert parkering. Jepp.

Dette er ifølge tyskerne en kommende programvareoppgradering knyttet mot fjernkontroll som åpner for fjernkontrollparkering for enkelte land og biler.

Denne lar kunder utføre fjernstyrte parkeringsmanøvrer på utsiden av bilen ved hjelp av My BMW App – for eksempel manøvrer som tidligere er registrert i kjøretøyet med manøvreringsassistenten, forklarer BMW.

Dette åpner også for at bilistene kan parkere bilen sin både på tvers og sidelengs, forover eller bakover.

Det er også andre nyheter knyttet til oppdateringen av programvaren.

  • For BMW iX kan kundene slutte å lade og låse opp ladekabellåsen via My BMW App.
  • BMW iX, BMW Active Tourer og BMW X1 med valgfri parkeringsassistent (SA 5DM) får aktiv styrehjelp ved rygging med tilkoblet tilhenger.
  • Noen biler, for eksempel BMW 7-serien (2022) eller den nye BMW X1 (2022), har den nye My Mode «Digital Art» etter oppgraderingen.
  • Kunder av BMW X7 i USA og Canada kan se fram til en moderne lysgrafikk av retningsviseren.

Ekstern oppdatering er tilgjengelig på mer enn 30 BMW-modeller og nesten alle BMW-modellene med BMW operativsystem 7 og 8.

Det er mulig å se om din bil har ventende oppdateringer, og via programvarestatusen i innstillingsmenyen til bilen og under ekstern programvareoppgradering er det mulig å søke etter tilgjengelige oppgraderinger.

BMW understreker at det kun er oppgraderinger som dukker opp for innstallering, så det er ikke mulig å installere feil versjon. Det er jo greit å vite.

Så pass på at bilen er oppdatert, for det gjør den også litt nyere og bedre.

BMW oppdaterer stadig bilene sine gjennom trådløse oppdateringer. (Foto: BMW)

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter