Annonse
Hjem Nyheter BMW-ikoner blir nye

BMW-ikoner blir nye

BMW M3 og BMW M4. To biler som gir entusiaster tårer i øyene. Og begge blir nye.

Det er kanskje to modeller som tar BMW’s slagord «ren kjøreglede» hakket mer bokstavelig enn resten av familien, nemlig M3 og M4.

M3 er det aller største ikonet, og fikk nærmest umiddelbart en legendestatus da BMW rullet ut de aller første eksemplarene i 1986. I 2014 bestemte de seg også for en ny modellbenevnelse for Coupé- og Cabriolet-modellene, M4.

Sedanutgaven, altså M3, er nå så rutinert at den befinner seg i 5. generasjonen ‒ en utgave som kom på samme tid som M4 ble lansert.

Begge har dermed seks år på hekken, og det er på tide å gjør de litt nye. Og BMW klinker like godt til med en helt ny generasjon av de to modellene.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilene har selvsagt vært testet grundig som prototyper på veiene rundt om i verden, inkludert en masse mil rundt verdens tøffeste racerbane, Nordschleife. Toppformen er finpusset på en annen kjent racerbane, Sachsenring, hvor kamuflerte utgaver har rast rundt den tyske banen i runde etter runde.

Alt dette i jakten på den rene kjøregleden, noe BMW M-avdelingen har gjort helt siden de startet opp i 1972.

– Det har vært en dårlig bevart hemmelighet at en ny generasjon BMW M3 Sedan og BMW M4 Coupé ville komme. Forventningene er selvsagt store – også denne gang. Dette er biler med en helt spesiell plass i hjertet til de med bensin i blodet, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Så hva kan entusiastene forvente?

Jo, i likhet med alle nåværende M-modellene vil også M3 og M4 komme i to utgaver ‒ en standard og en kalt Competition.

Under panseret finner vi det samme som de høyreiste versjonene BMW X3 M og BMW X4 M kommer med, nemlig en 3-liters rekkesekser som byr på opp mot 650 Nm dreiemoment.

Antall hestekrefter varierer ut fra hvilken utgave det er snakk om.

Utgangsmodellene M3 Sedan og M4 Coupé byr på 480 hk i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse, mens Competition hever listen til 510 hk og en 8-trinns M Steptronic automatgirkasse. Effekten er dermed økt med henholdsvis 49- og 60 hk i forhold til dagens generasjon.

Som vanlig sendes kreftene ned til bakhjulene med en klassisk M-konfigurasjon, men det er også på gang en firehjulsdrevet M xDrive-versjon av Competition som blir tilgjengelig litt etter lansering.

Og som vanlig rapper ikke BMW kjøregleden fra de som velger xDrive, for M-gjengen har utviklet et system som også lar de bak rattet å velge bort firehjulsdriften som åpner for den optimale M-kjøregleden ‒ drift på bakhjulene.

BMW M3 og M4 får verdenspremiere i midten av september, så foreløpig får vi nøye oss med noen bilder av utgaver i kamuflasjedrakt som kanskje kutter ned ventetiden noe.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker