Annonse
Hjem Nyheter Årets beste biler til å trekke vogner med

Årets beste biler til å trekke vogner med

Ganske så overraskende stakk Volkswagen Arteon av med prisen som årets beste bil til å trekke vogner med. To andre bensinbiler overrasket stort.

Hvert år deler den britiske caravanklubben ut Tow Car Awards i samarbeid med blant andre What Car?, og tidligere vinnere er BMW 520d (2018), Land Rover Discovery (2017) og Skoda Superb (2016).

Volkswagen har stukket av med hovedprisen tre ganger, 2007, 2011 og sist i 2015 med Passat stasjonsvogn.

Men nå går dette antallet opp til fire, for de kan nå skryte av å ha den beste trekkbilen også i 2019.

Og det er en overraskende vinner, for de fleste vil ikke tenke på Volkswagen Arteon som en bil man bruker til å ta familien med på campingvognferie med.

Saken fortsetter under Annonsen

Men under det sportslige designet er det åpenbart noen skikkelig taueegenskaper.

Arteon som i testen var utstyrt med Volkswagens 2-liters TDI SCR som yter 150 hestekrefter gikk nemlig helt til topps i trekkekonkurransen, noe blant annet den lave egenvekten på 1.643 kilo sørget for.

Dette åpner nemlig for at også de med førerkort klasse B kan slepe litt større vogner, ettersom den totale vekten av bil og henger ikke kan overstige 3.500 kilo. Arteon har for øvrig en maks slepevekt på 2.000 kilo.

Noe som åpenbart også var glad for den lave egenvekten var jurymedlemmene i Tow Car Awards, som lot seg imponere av bilen.

‒ Med en coupé-stil er ikke den mest åpenbare slepebilen, men det betyr ikke at den ikke kan gjøre jobben, sier redaktør David Motton i Tow Award.

‒ For Volkswagen Arteon er bedre enn bare «bra». Den klarer alle de fornuftige, viktige tingene som vi ber en trekkbil om på en briljant måte.

‒ Du tror at en slik slående bil går på bekostning av det praktiske, og at det nesten er ufornuftig å velge en slik som trekkbil. Men Arteon er romsligere enn det ser ut som. Faktisk er bagasjeplassen enda mer overraskende enn kupéen, og våre praktiske dommere fant plass til all feriebagasje, noe man ikke kan si om noen av de større bilene som ble testet i år, melder han.

I tillegg var Arteon ganske så drivstoffeffektiv under sleping, noe som selvsagt også er et pluss når man skal dra campingvognen over en lange avstander.

Men Tow Car delte ut flere priser enn kun de gjeveste, for bilene er som vanlig delt opp i klasser etter hvor mye de veier.

Her er alle prisvinnerne.

Opp til 1.400 kilo:

Skoda Octavia 1.5 TSI 150 SE L DSG. Testbilen veier 1.295 kilo, og bilen har vunnet prisen flere ganger allerede. Men som vi ser av modellbenevnelsen var ikke dette en dieselversjon, men faktisk Volkswagen-gruppens effektive TSI-motor på 150 hestekrefter. Hmmmm.

1.400 – 1.699 kilo:

Seat Ateca 2.0 TSI 190 FR DSG. Den tredje modellen fra Volkswagen-gruppen som tok pris, og nok en gang var det en bensinmotor under panseret. Før 2019 var det kun dieselvinnere, men nå er det altså to bensinbiler som fungerer bedre enn sine dieselalternativer. Det hadde du neppe trodd!

1.550 – 1.699 kilo:

Her finner vi sammenlagtvinneren, Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150 Elegance DSG.

1.700 – 1.899 kilo:

Endelig en bil fra et annet konsern, nærmere bestemt BMW-gruppen. BMW 5 Series Touring 520d xDrive M Sport klarte ikke å forsvare den totale seieren til 520d i fjor, men gikk iallfall til topps i sin egen vektklasse. Bilen veier 1.810 kilo.

1.900 kilo og mer:

Land Rover Discovery 3.0 TD6 HSE som veier inn til 2.311 kilo tok tittelen i tungvektsklassen, noe blant annet en 258 hestekrefter sterk V6 med et dreiemoment på formidable 600 Nm sørget for.

Det var fem biler som ekspertene mener fungerer godt til å dra campingvogner med, og med det ønsker vi alle som skal på campingvognferie god tur uansett hvilken bil du bruker!

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker