Annonse
Hjem Nyheter Alfa hyller Gumball med spesialversjon

Alfa hyller Gumball med spesialversjon

Alfa Romeo er blitt så glad i det berømte Gumball 3.000-løpet at de har laget en spesialversjon til årets store begivenhet.

En engelsk modell, Chelsea-supporter og kunstsamler, Maximillion Cooper, drømte på 1990-tallet om å bli racerfører. Han kom så langt at han prøvekjørte for McLaren og Porsche, men han skulle bli kjent for noe annen enn å ratte biler rundt racerbanen.

I 1999 inviterte han nemlig noen venner til å bli med på en bilturné gjennom Europa, og på kveldene arrangerte han like godt fester for vennene sammen med kjendiser som Kylie Minogue, Kate Moss, Jamiroquai, Tony Hawk og Johnny Knoxville.

Med vakre modeller, både bilene og personene, endte det naturligvis med store oppslag i en rekke store magasiner og moteblader. Dermed var det som nå er blitt det legendariske Gumball 3.000 en realitet.

I dag strømmer kjendiser og rikfolk til løpet som ikke konkurrerer på tid, og inntektene går til veldedige formål. Gumball-gruppen er faktisk i dag vurdert til å være verd flere milliarder kroner, og er en stor årlig happening som fortsatt skaper overskrifter verden rundt.

Saken fortsetter under Annonsen

Årets Gumball går fra Mykonos sør i Hellas og 3.000 miles til partyøya Ibiza utenfor den spanske kyst, og det hele startet søndag og har målgang 15. juni.

Etter at deltakerne har kjørt gjennom Aten og Thessaloniki, passert Kroatia og tittet innom Venezia kommer de til Vercelli mellom Milano og Torino. Og der venter noe spesielt.

For der ligger Alfa Romeos testbane kalt Balocco, og det italienske merket byr opp til litt av en fartsfest når deltakerne ankommer.

Alfa er faktisk blitt så glade i løpet at de like godt har laget seg en spesialversjon som er med på hele turen.

Vi snakker om en av verdens raskeste SUV-modeller, den 510 hestekrefter sterke Stelvio Quadrifoglio.

Bilen er kalt opp etter Stelvio-passet med alle sine hårnålsvinger, og som en av få SUV-modellene har den kommet seg godt under 8-minuttergrensen rundt Nordschleife.

Italienerne har lakkert Gumball-versjonen i «vulkansk svart», og gitt den neongrønne utsmykninger ‒ deriblant en svær slange (som de har i logoen) og firkløver (quadrifoglio på italiensk).

Det er ingen tapere i Gumball, men vi kan helt klart slå fast at Alfa er en av vinnerne med denne spesialversjonen.

Sjekk selv:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker