Aksel og Ingemar ‒ alpinlegender skal kjøre Porsche-løp

Aksel Lund Svindal har allerede hoppet over en Porsche. Nå hopper han inn i en, og det på lag med en ekte legende ‒ Ingemar Stenmark.


For noen måneder siden rekonstruerte Aksel Lund Svindal et av de mest legendariske bildene i bilhistorien. I 1960 gikk nemlig et bilde så viralt som det var mulig den gang, og det viste alpinisten Egon Zimmermann susende over en Porsche 356.

Vår norske stjerne gjorde det samme stuntet, bare at han fløy over en Porsche Taycan sittende i perfekt utforstilling. Les mer om dette via en av lenkene helt nederst.

Nå er det ikke tilfeldig at fotograf Stefan Bogner og Porsche valgte nettopp Aksel til dette oppdraget, for den olympiske mesteren er både Porsche-fan og ambassadør. Og sier åpenbart aldri nei til en utfordring.

En ny slik har tikket inn i innboksen, og selv ikke et svært travelt skjema kunne hindre Aksel til å takke ja til denne.

Her får han nemlig muligheten til å kjøre en Porsche i ekte løp, og ikke nok med det. Han skal gjøre det sammen med den største alpinstjernen verden har fostret ‒ svenske Ingemar Stenmark.

For Porsche Norge bekrefter nå at Aksel Lund Svindal faktisk skal stille på startstreken i neste års Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og det med Ingemar Stenmark som teamkamerat.

De kan også fortelle at et av løpene de to alpinlegendene skal kjøre blir på hjemmebane, nemlig under Porsche Festivalen på Rudskogen i september.

‒ Jeg gleder meg veldig til å delta i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og jeg må innrømme at jeg ble overrasket da Ingemar og Porsche spurte om jeg ville delta, sier Aksel selv.

‒ Jeg har ikke mye erfaring fra racing, men jeg liker nye utfordringer.

Det han har erfaring fra er stor fart, raske svinger og det å velge riktige linjer og spor, noe som er svært viktige egenskaper for racerbil-førere.

‒ Jeg gjør dette først og fremst for moro skyld, og har ingen store ambisjoner, påstår han.

‒ Men når jeg først gjør noe, så er jeg også opptatt av at det skal gjøres ordentlig. Så jeg kommer til å være så godt forberedt som jeg får tid til, men jeg har også mange andre jern i ilden, forteller han.

Hvor mange av de sju løpshelgene nordmannen skal delta i er fortsatt usikkert, men han har allerede ryddet plass i kalenderen til Porsche-festivalen 16. og 17. september.

‒ Ja, Rudskogen blir et høydepunkt, og fram til da har jeg også rukket å få litt erfaring med bilen og mesterskapet, sier han.

Porsche Norge som har overtalt Aksel håper selvsagt at dette blir startskuddet for en lengre racing-karriere for nordmannen, og han vil i så fall følge i hjulsporene til andre stjerner som skuespillerne Patrick Dempsey og Michael Fassbender ‒ begge har kjørt internasjonal racing for Porsche.

‒ Det viktigste nå er å ha det gøy, så får jeg se hvordan det går. Veien blir til mens man går, og skulle dette utvikle seg til noe mer, så er det bare en bonus. Jeg har ingen langsiktige planer nå, sier han diplomatisk.

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia deltar alle med Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, og mesterskapet består av både unge talenter og eldre førere som er med mest for moro skyld.

En av de sju løpshelgene er på Rudskogen i Norge, mens de resterende seks blir arrangert i Sverige.

Sesongen starter på Anderstorp i midten av mai, og under de samme løpshelgene kjøres også Porsche Carrera Cup Scandinavia ‒ og begge vises direkte på Viaplay.

Ingemar Stenmark, oppvokst i Tärnaby like ved norskegrensen, er historiens mestvinnende alpinist, og en ihuga racerfører. Ingemar, nå 65 år, kjørte årets sesong Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og gleder seg til å få en norsk stjerne som teamkamerat.

‒ Det er fantastisk morsomt med racing, med mye jeg kjenner igjen fra alpint med høy fart, riktig spor i svingene og nøye analyse av banen. Jeg ser virkelig fram til neste sesong, og det å kjøre både med og mot Aksel.

De to legendene skal kjøre for teamet Porsche Experience Racing.

‒ Helt siden Aksel ble internasjonal ambassadør for Porsche har vi ønsket å få Aksel inn i en racerbil, sier Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge.

‒ Han har gjennom sin utrolige alpinkarriere vist at han har et eksepsjonelt konkurransehode, dessuten vil han ha god bruk for evnen til å finne den raskeste linjen. Det finnes mange eksempler på at alpinister gjør det godt også på racerbanen.

Og den raskeste linjen vet iallfall Aksel alt om. Han har tross alt sju VM- og OL-gull, og akkurat der slår han teamkamerat Ingemar ‒ som står med fem slike.

Så får vi se om han klarer å hamle opp med den aller største legenden i alpinverden når de får asfalt under hjulene. Og har man hoppet over en Taycan med ski på beina, bør vel det også være mulig?

Les også:

Les mer om:

Nyheter Motorsport