Annonse
HjemElbiler42 prosent av Project 45-utgavene til Norge

42 prosent av Project 45-utgavene til Norge

Norge ledet an da elbilen Ioniq 5 hadde verdenspremiere, og som takk skal 1.300 av 3.000 spesialutgaver leveres til norske kunder.

Hvorellevill den norske interessen rundt den kommende elbilen fra Hyundai faktisk var skjønner vi når vi ser på Hyundais globale salg.

I fjor solgte bilmerket totalt 3.743.514 biler, og av disse ble 7.627 registrert i Norge. Det er rundt 0,2 prosent av salget, og knapt nok en dråpe i havet.

Likevel var Norge et av kun fem europeiske land som ble prioritert da Hyundai skulle presentere sin viktigste modell siden de kom med Pony i 1975, nemlig Ioniq 5 ‒ den første elbilen i en helt ny serie.

Saken fortsetter under Annonsen

Grunnen er selvsagt at Norge leder an når det kommer til elbil-interesse, og med denne variabelen med i regnestykket valgte altså Hyundai å ta med miniputten når de skulle fordele kun 3.000 spesialutgaver av Ioniq 5 her i Europa. En annen grunn var selvsagt at allerede før lanseringen hadde 14.000 nordmenn meldt sin interesse for Ioniq 5.

Verdenspremieren ble en stor suksess, og aldri før har en bil fra Hyundai generert mer interesse fra europeiske kunder enn nettopp den kommende elbilen. Og som i ski-VM dominerte nordmenn.

Verken Frankrike, Nederland, Storbritannia eller Tyskland var noe match for Norge, og resultatet er at hele 1.300 av de 3.000 spesialutgavene kalt Ioniq 5 Project 45 nå skal til Norge.

‒ Responsen fra norske kunder har vært utrolig, og vi er svært glade for at så mange nordmenn fikk sikret seg en Ioniq 5 Project 45, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

‒ Nå er det bare for disse kundene å glede seg til å motta en revolusjonerende elbil med flere unike og banebrytende teknologier og egenskaper.

Ioniq 5 er den første i en helt ny elbilserie fra Hyundai, og er laget på en ny plattform kalt E-GMP som er spesialutviklet for elbiler. Denne skal følges opp av Ioniq 6, en sedan som er basert på det lekre konseptet kalt Prophecy. Ioniq 6 skal komme til neste år, mens Ioniq 7 som er en større SUV etter planen skal komme i 2024.

Den fullt utstyrte spesialutgaven Ioniq 5 Project 45 er ventet til sommeren, og 1.300 av de totalt 3.000 utgavene setter altså kurs for Norge.

Her er flere bilder av den kommende elbilen Ioniq 5:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse