Annonse
Hjem Elbiler Zoe fikk justert rekkevidden med 5 km

Zoe fikk justert rekkevidden med 5 km

Renault Zoe kommer nå som en ny versjon, og det inkluderer også en større batteripakke og bedre rekkevidde.

Etter den store dieselskandalen i 2015 hvor bilprodusenter jukset med utslippstallene, har myndighetene fokuset mer målemetodene.

Og det var i grevens tid, for med elbilenes inntog ble det plutselig langt mer viktig enn for eksempel om en dieselbil brukte litt mer suppe enn det som var oppgitt.

Det brydde de færreste seg om, men om en elbil har 10-20 prosent mindre rekkevidde enn det som er oppgitt blir det fort problematisk.

Så en ny målemetode kalt WLTP ble lansert, og her må produsentene teste bilene under langt mer realistiske forhold enn den tidligere NEDC-testen. Så den oppgitte rekkevidden skal være den rekkevidden bilføreren faktisk klarer under normale forhold.

Saken fortsetter under Annonsen

Samtlige produsenter må altså oppgi de tekniske tallene i WLTP, og da Renault presentere den neste generasjonen Zoe var tallene selvsagt hentet fra denne teststandarden.

Den forrige versjonen av Zoe kom i 2016, og ZE40 hadde en batteripakke på 41 kWh og en rekkevidde på opp mot 300 kilometer. Renault reklamerte selv med opp mot 400 kilometer rekkevidde da den ble lansert, og det kunne de altså gjøre etter å ha testet den i NEDC.

Nå handler det om ZE50 og WLTP, og batteripakken har nå vokst til 52 kWh. Og med det vokser selvsagt også rekkevidden.

De første WLTP-testene viste at den kom til å lande på 390 kilometer, men dette har altså økt ørlite nå som de konkrete tallene foreligger.

Den justerte rekkevidden lyder nå på 395 kilometer, og Renault har også regnet seg fram til at dette gir en kilometer-pris på 632 kroner for en Zoe Life med 15-tommers hjul.

Renault har selvsagt store forventninger til den nye generasjonen av Zoe, og de norske Renault-importørene skal nå feire med en aldri så liten turné rundt i Norge.

De tar med seg selveste Keiino, ja, Norges store MGP-helter, og skal besøke 20 steder i løpet seks uker. Det hele starter i dag i Trondheim, og avsluttes i Bergen i oktober.

Den nye Zoe kommer i fire modellversjoner, Zoe Life, Zoe Zen, Zoe Intens og den spesielle lanseringsmodellen Zoe Edition 1.

Zoe Life starter på 249.900 kroner, mens Edition 1 bikker 300.000 med noen få tusenlapper.

Her er flere bilder av den den nye Zoe:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,793FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker