Volkswagen pirrer med svær el-sedan

Store ID. Aero skal først øremerkes et land hvor befolkningen ikke er så veldig lange.


Tilbake i 2018 var Volkswagen virkelig på hugget, for de hadde klar en svær satsting på elbiler som skulle føre til en rekke nye modeller.

Plattformen, bokstavelig talt, het MEB, og på denne skulle tyskerne produsere elbiler som dekte det meste, fra en liten elbil til varebiler.

Hva det konkret skulle resultere i kunne besøkende på Genève Motor Show i 2018 selv se, for der sto blant annet parkert et konsept kalt ID. Vizzion. En ganske stor familiesedan, og visjonen var at denne skulle være på plass i 2022.

Året etter kunne Volkswagen vise fram en kanskje enda mer spennende utgave av denne, nemlig en versjon kalt ID. Space Vizzion. Og med rom mente det tyske merket stasjonsvogn, for dette var altså en elektrisk stasjonsvogn.

Siden har det væt ganske stilt rundt de to konseptene, men nå virker det som at den produksjonsklare Vizzion nærmer seg.

Volkswagen pirrer nemlig med noen tegninger av en helt ny elbil kalt ID. Aero, en ganske så stor sedan ‒ akkurat som Vizzion var.

Tyskerne er foreløpig ganske så hemmelighetsfulle rundt den nye elbilen, og grunnen er åpenbar ‒ den skal få verdenspremiere 27. juni. Altså på mandag.

ID. Aero er satt sammen på MEB-plattformen, og er som navnet sier er den ganske så aerodynamisk. Spesielt har Volkswagen forsket på panseret og taket, og skal ha kommet opp med linjer som bør øke både effektiviteten og rekkevidden. Og det er jo bra.

Produksjonsutgaven av Vizzion ble altså meldt inn i 2022, men det rekker ikke ID. Aero. Den skal først komme i 2. halvdel av 2023, og vi i Europa må vente enda lenger.

Dette er en altså en stor sedan, Volkswagen kaller den for en limousin, og det første markedet ut blir Kina hvor befolkningen i snitt er under 170 centimeter på strømpelesten.

Volkswagen sier videre at de skal vise på en europeisk og nordamerikansk versjon til neste år, og disse bilene skal settes sammen i Emden-fabrikken. Når ID. Aero kommer til salgs i Europa sier de foreløpig ikke noe om.

Det får vi kanskje vite mandag, men det som vi virkelig lurer på nå er: Hvor blir det av den elektriske stasjonsvognen? Sjekk ut konseptet Space Vizzion via en av lenkene under bildene.

Her er tegningene av Volkswagen ID. Aero, en ganske så aerodynamisk og svær sedan.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter