Annonse
HjemNyheterVolkswagen nye Multivan på plass i Norge

Volkswagen nye Multivan på plass i Norge

En måned etter at Volkswagen åpnet for bestillinger av Multivan eHybrid har de to første eksemplarene ankommet Norge.

Volkswagen har på gang en helelektrisk utgave av den gamle folkevognbussen. Den er basert på MEB-plattformen som også står bak nåværende elbiler som ID.3 og ID.4, og er en moderne hyllest av den berømte hippivognen.

Men den er fortsatt et stykke unna. Faktisk har ikke Volkswagen offisielt vist bilen fram en gang, noe som opprinnelig skulle skje i tilknytning til Genève Motor Show neste år. Det er imidlertid avlyst, men Buzzen er nok uansett ikke så veldig langt unna.

I mellomtiden tar Volkswagen et elektrisk steg med en annen ganske så kjent modell, nemlig Multivan.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne er basert på Transporter og ble introdusert tilbake i 1986, og er ment som en litt bedre utstyrt utgave som er litt mer multifunksjonell. Derav navnet Multivan.

I påvente av Volkswagen ID. Buzz kjører tyskerne på med en ny Multivan kalt eHybrid, og den er altså et skritt i retning av ytterligere elektrifisering av nyttekjøretøy og flerbruksbiler.

Volkswagen har presentert denne tidligere i sommer, og i slutten av oktober åpnet de også for bestillinger. Nå er også de to første bilene på plass, og de får muligens følge av ytterligere noen eksemplarer i løpet av året. Disse skal i så fall fungere som utstillingsbiler ute hos forhandlerne.

– Dette er den legendariske folkevognbussen i ny drakt, som er utviklet for morgendagens transportbehov. Vi gleder oss til å vise den frem rundt om i landet, sier direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy, Håkon Wirak.

Her er han avbildet med en av de to bilene som nå er på plass:

Den ladbare hybriden er mulig å få som «Life» og «Style» som åpner for inntil 7 seter, mens topputgaven «Energetic» leveres med 6 seter.

Rent prismessig framstår Multivan eHybrid som den reneste kuppet i forhold dagens dieselbil som starter på 1.160.700 kroner, for denne har en startpris på 699.900 kroner som inkluderer frakt og levering til Oslo.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse