Annonse
Hjem Nyheter Volkswagen har gitt Touareg 462 hk

Volkswagen har gitt Touareg 462 hk

For første gang i historien kommer en R-modell fra Volkswagen som ladbar hybrid. Og det gir Touareg R krefter i bøtter og spann.

Volkswagen skal få ned sitt generelle utslipp ved å introdusere hybrider, ladbare hybrider og rene elbilmodeller.

Satsingen på ladbare hybrider er allerede godt i gang, hvor Golf og Passat leder an satsingen. Og nå smitter den massive elektrifiseringen også over på de råeste versjonene til Volkswagen ‒ R-bilene.

Touareg er flaggskipet blant SUV-modellene, og ettersom den har fått navn etter et afrikansk nomadefolk bør den også komme seg fram overalt.

Og det gjør iallfall den nye sjefen i Touareg-familien.

Saken fortsetter under Annonsen

Touareg R er altså en ladbar hybrid, og kombinasjonen av elmotor og bensinmotor gir den voldsomme krefter.

For mens Touareg V8 TDI 4Motion kan skryte av 421 hk, kan Touareg R skilte med kolossale 462 hk og et dreiemoment på hele 700 Nm.

Den 3-liters V6 turbomotoren kommer med 340 hk, mens elmotoren yter 136 hk. En 8-trinns Tiptronic-kasse sender kreftene ned til hjulene, og denne trekker på alle fire hjulene og kommer med en senter-diff.

Av en eller annen grunn sier ikke Volkswagen noe om hvor rask denne er på 0-100 km/t, men vi får tro at den flytter greit på seg.

Spesielt med tanke på den elektriske kraften fra null av, for den trår automatisk til om batteriet har nok strøm.

Batteriet som er plassert under bagasjerommet er 14,1 kWh, og skal ifølge Volkswagen sørge for at den kan gjennomføre en «normal daglig ferd på batteridrift».

Touareg R kan kjøre opp til 140 km/t på eldrift, men skal farten over dette må V6’eren hjelpe til. Toppfarten er for øvrig satt til 250 km/t.

Det nye flaggskipet byr på flere banebrytende ting.

Den blir den første Volkswagen-modellen som får Travel Assist helt opp i 250 km/t, er altså den første R-modellen som er ladbar hybrid, og den blir også den første ladbare SUV-modellen i verden som får Trailer Assist.

Denne magiske hjelperen viser hvordan du skal styre rattet når du rygger med henger, og selv de dårligste ryggerne bør klare oppgaven med bravur med en slik hjelper.

I tillegg til den vanlige teknologien, skjermer og førerassistenter som Volkswagen tilbyr sin nye modeller, er det også mulig å få denne med Night Vision som bruker et infrarødt termisk kamera til å gjenkjenne mennesker og dyr om natten.

Det hadde vært noe for touareg-folket da de trasket rundt i ørkenen om natta.

De kom sikkert fram de og, men med en Touareg R går det nok hakket kjappere.

For noen kameler har nok ingenting å stille opp mot 462 hybridkrefter.

Her er flere bilder av Volkswagen Touareg R:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,125FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker