Skoda har vist fram sin visjon av en praktisk elbil som skal komme i 2026. (Fotos: Nybiltester)

Vi har sjekket ut Skoda Vision 7S

Skoda har vist frem den nye Vision 7S for journalister, og i tillegg har de hintet om flere nyheter og et nytt designspråk for framtiden.


Duken ble dratt av og Skoda viser fram sitt nyeste tilskudd til Skoda familien, nemlig Vision 7S. Dette er en helelektrisk 7-seter SUV, som vi dessverre ikke har så mye teknisk data på i skrivende stund.

Vi fikk i midlertidig vite at den kommer i 2026, men før det kommer det noen flere spennende elbil-nyheter fra Skoda.

Skoda hadde flere av sine modeller under visningen av nye Vision 7S. En av disse var en Enyaq Coupé som hadde grovere dekk, kraftigere lys i grillen og et telt på taket.

Alt du trenger for å ta turen til nye høyder, og i ukjent terreng.

Før vi kom til hovedatraksjonen, Vision 7S, fikk vi en gjennomgang av framtidsplanene til Skoda.

Skoda skal sikte seg inn på en ny kundegruppe som de kaller «conteperary explorers». Med dette vil de rette seg mot de som ønsker å utforske steder, enten de er nære eller fjerne, og det kan du gjøre med å la bilen ta deg dit.

Skoda viste oss også en plan for nye modeller som kommer i framtiden. De starter med å introdusere en ny kompakt SUV i 2024, deretter en by-SUV på størrelsen med ID.2 i 2025.

I 2026 kommer Vision 7S i tillegg til en ny stasjonsvogn.

Skoda har også endret på logoen sin. Nå er det bare skrift, og ikke den kjente figuren mange assosierer med Skoda.

Den nye logoen er i bruk nå.

Når vi ser nærmere på Vision 7S ser vi et nytt og spennende design. Skoda har gjort endringer til designspråket sitt. Fremme går de etter designspråket «modern solid».

Skoda vil implementere designelementer som gjør det lettere å montere ekstrautstyr, samtidig som de skal være designet for å nå den nye kundegruppen.

Det er ikke mye teknisk data som er oppgitt for øyeblikket, men vi kan lese at bilen skal ha opptil 600 kilometer rekkevidde fra et 89 kWh batteri.

Her ser vi nærmere på noen av de utvendige detaljene på Vision 7S. Her ser vi flere svarte deler. Dette er resirkulerte dekk som har blitt brukt.

Dette går gjennom bilen både innvendig og utvendig.

Vision 7S er designet for å være praktisk, så under dørene er det et uttak for strøm.

Konseptbilen har store dører som lar deg se klart og tydelig inn i bilen. Her ser vi lett hvordan Skoda ser for seg layouten i bilen, samtidig som vi ser hvor god plass det blir innvendig i produksjonsbilen.

Innvendig ser vi at Skoda har begynt å bane seg en ny vei innen design. Men det er fortsatt mange kjente elementer og former som blir med videre for å ikke miste «Skoda»-følelsen.

Konseptbilen har fått den største skjermen noen gang montert på en Skoda. Denne kan bevege på seg, setter du den i «Relax» tilter den på siden.

Over kan du se video av både bilen, og skjermen i aksjon.

I midten av Vision 7S får vi en innsikt i hvordan løsningene blir i framtiden hos Skoda. Noe av dette er blant annet denne «relax»-modusen du kan bruke under lading, samtidig som det er vist flere praktiske løsninger.

Som denne her på bildet over ‒ to trådløse ladeplater.

Selv om baksetet i konseptbilen trolig ikke vil se slik ut på produksjonsbilen, er det spennende å se hvordan Skodas nye designspråk setter sitt preg på Vision 7S.

Helt bakerst i Vision 7S finner du to seter som kan felles ned.

Med setene foldet ned blir det nok av plass til bagasje bak i bilen. I bagasjerommet ser vi også videreføringen av den oransje detaljen og de resirkulerte dekkene.

Det er fortsatt en stund til Skoda viser fram produksjonsutgaven av Vision 7S, men skal vi ta noen sammenligninger med Enyaq da den ble vist for første gang skal du ikke se bort ifra at den blir nok så lik.

Det blir spennende å se videreutviklingen av både det nye designspråket, men også Skoda Vision 7S.

Les flere tester hos Nybiltester

Les mer om:

Elbiler Nyheter Tester