Annonse
HjemNyheterVerdens nest raskeste får sin båt-tvilling med fem motorer

Verdens nest raskeste får sin båt-tvilling med fem motorer

Mercedes-AMG GT Black Series mistet nylig rekorden rundt Nordschleife, men trøsten er at den nå har en lynrask søster på vannet ‒ Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series.

Det er selvsagt vanskelig å si hva som er verdens raskeste serieproduserte bil, men vi har en halvoffisiell målemetode. Det er nemlig runden rundt Nürburgring Nordschleife, denne racerbanen på 20,8 kilometer som faktisk er en vanlig vei (ja, enveis-kjørt!) som alle kan besøke.

Den raskeste bilen rundt banen har vært Mercedes-AMG GT Black Series, men det var før Porsche tok sin ultraraske 911 GT2 RS dit tidligere denne måneden. For dette er en rekordrask bil.

GT2 RS slo nemlig tiden til Black Series med 4,7 sekunder, og kan dermed skryte på seg å være «verdens raskeste serieproduserte bil».

Trøsten er at AMG GT Black Series har en lynrask søster på vannet, en Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series.

Saken fortsetter under Annonsen

Cigarette Racing har altså slått seg sammen med Mercedes-AMG for å utvikle en potent båt, noe som ikke er noe nytt. Dette har de gjort 12 ganger tidligere, så den nye superbåten blir den 13. i rekken signert både Cigarette og AMG.

Og nå har de overgått seg selv.

Det er to store likheter mellom sportsbiler og sportsbåter, nemlig et lavt tyngdepunkt og en lav vekt. Ja, i tillegg til krefter da.

Nighthawk AMG Edition er det også satt sammen ved å bruke en masse karbonfiber, og bakerst har de hektet på ikke færre enn fem racing-motorer. Her snakker vi om 4.6-liter V8 Mercury Racing 450R, og det siste tallet viser antall hestekrefter.

Det betyr at båten kan skilte med vanvittige 2.250 hk som sender den opp i voldsomme hastigheter på vannet, mer spesifikt 90 mph, eller 145 km/t om du vil.

Nå er ikke AMG GT Black Series med fire hjul så veldig mye dårligere. Den har dog kun en motor, men dette er en AMG-V8 som vrir ut 730 hk ved 6.700-6.900 r/min og et dreiemoment på 800 Nm mellom 2.000-6.000 r/min. Det sender den opp til 100 km/t på 3,2 sekunder, og den når også 200 km/t på under 9 sekunder. Toppfarten er 325 km/t.

Begge de lynraske søstrene har selvsagt det aller mest av den nyeste teknologien og utstyret som er tilgjengelig, og hører hjemme i det Mercedes-AMG kaller «Performance Luxury».

Dette er altså den 13. båten som Cigarette og AMG lager, og den ganske unike partnerskapet strekker seg tilbake til 2007.

Og som vi kan se av bildene under har det nå resultert i et ganske så oppsiktsvekkende søsterpar, Mercedes-AMG GT Black Series og Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse