Annonse
Hjem Nyheter Verdens mestselgende biler

Verdens mestselgende biler

Det er ingen overraskelser på toppen av listen over verdens mestselgende biler så langt i 2020, men Volkswagen Golf har snublet seg ut av topp-10.

Den seiersvante Volkswagen Golf opplever nå en dobbelt knock-out. Først var Renault Clio frekk nok til å dytte folkebilen over alle folkebiler ned fra den europeiske tronen etter årets første to måneder, og nå har den også falt ut av topp-10-listen globalt.

Trøsten er at det nå kommer en helt ny generasjon av Golf, og denne kan muligens kan sende modellen tilbake til gamle høyder.

Når vi snakker om gamle høyder.

For mens Golf er folkemodellen, er Toyota Corolla selve dronningen. Herskerinnen over alle herskerinner i bilverden.

Saken fortsetter under Annonsen

Toyota fant ut at de måtte ta grep på 1960-tallet, og i 1966 traff de blink med en ny familiemodell kalt Corolla.

Siden har den bare gasset på, og nå selges den i mer enn 150 land og nærmer seg ufattelige 50 millioner biler. Corolla er også den eneste bilmodellen som produseres på fem kontinenter, og salgstallene viser at den fortsatt er attraktiv så det holder.

Oversikten til Focus2Move viser at Toyota Corolla troner øverst etter årets to første måneder, og har strukket avstand ned til den nest mest populære modellen. Det er ifølge Focus2Move solgt 183.629 Corollaer i årets to første måneder, en oppgang på 2,2 prosent.

Ingen over og ingen ved siden av. Toyota Corolla er verdens mest solgte bil. (Foto: Toyota)
Ingen over og ingen ved siden av. Toyota Corolla er verdens mest solgte bil. (Foto: Toyota)

Som vanlig er det den amerikanske kongen som er nærmest, og pickupen Ford F-serien står med et salg på 149.200 biler etter de to første månedene. Men avstanden opp til Corolla blir stadig større, for F-serien har så langt bokført en nedgang på -0,7 prosent i 2020.

En modell som virkelig har fått fart over seg er Toyota Rav4, hvor salget har skutt i været med formidable 13,7 prosent. Om trenden fortsetter vil den true Corolla utover 2020, for det er nå solgt 134.869 eksemplarer av verdens mest populære SUV-modell.

Men nå er det altså unntakstilstand i verden, så hvordan det globale bilsalget vil se ut om noen måneder vet ingen.

Honda har nummer fire og fem på listen til Focus2Move, med modellene CR-V på 4. plass med 105.446 og Civic på 5. plass med 94.544 biler.

Men sjefen i bilindustrien er Toyota, for de har Camry på 6. plass med 89.978 eksemplarer og Hilux på 8. plass med 85.232 registrerte biler.

Mellom de to har Ram presset seg inn med 86.946, mens Chevrolet Silverado er på 9. plass på den globale listen med 84.497 registreringer i løpet av årets to første måneder.

Golf er altså kjent som folkemodellen, men globalt er den ikke en gang Volkswagens mest populære. Nope.

Volkswagen mestselgende modell er Tiguan, som akkurat presser seg inn blant de 10 mest populære bilene. Det er plassen foran Golf, som altså kommer i ny drakt i disse dager som kan sende den gamle favoritten opp der den hører hjemme ‒ nemlig blant de mest solgte biler.

Slik ser den nye Volkswagen Golf ut. (Foto: VW)
Slik ser den nye Volkswagen Golf ut. (Foto: VW)

Volkswagen lider ikke noe nød, for de har også tre andre modeller blant de 50 mestselgende ‒ Polo på 12. plass., Passat på 26. plass og Jetta på 43. plass.

Men de har litt å jobbe med om de skal hente Toyota, verdens aller mest populære merke. Foruten de fire modellene inne blant topp-10 har de har Yaris på 13. plass, C-HR på 25. plass og Highlander på 29. plass.

Dermed har Toyota faktisk sju av de 50 mestselgende bilene i verden akkurat nå. Det hadde de neppe drømt om da de satte sammen Corolla tilbake i 1966.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker