Varsler null erstatning for sommerdekk på snøføre

På samme tid som meteorologene varsler snø, varsler Gjensidige om en erstatning på null kroner.


Meteorologene fra Meteorologisk institutt banker til med et gult farevarsel for deler av Østlandet og Agder. Grunnen er et snøvær som er ventet fra torsdag av, og de kan gi over 5 centimeter med snø i løpet av et døgn.

Videre melder de om at snøgrensen vil ligge mellom 200-500 meter, men legger til at denne kan krype enda lengre ned utover helga.

Og bare så det er klart ‒ vi er nå inne vinterperioden hvor det er pålagt med vinterdekk om forholdene tilsier dette. Men Gjensidige frykter at mange uansett tar sjansen med sommerdekk.

‒ Med et varsel så langt i forveien og med tanke på at vi går inn i annen halvdel av november, ser vi ingen formildende forhold dersom noe går galt på sommerdekk, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Han understreker at det må være en årsakssammenheng mellom uhellet og dekkutrustningen. Men viser det seg at det er det, varsler Gjensidige en erstatning på null kroner. Dermed kan kjøreturen bli svindyr.

‒ I noen tilfeller kan forskjellen mellom vinterdekk og sommerdekk på glatte veier stå om liv og død, hvis du plutselig må bremse opp, understreker han.

‒ Derfor må bileiere bytte til vinterdekk nå, og ikke vente til snøen laver ned.

Når Gjensidige frykter at mange ikke har skodd bilene sine skikkelig er det en grunn til dette ‒ erfaring. Hver vinter opplever de nemlig mange saker hvor bilene ikke er skodd etter forholdene.

‒ Det er den samme leksa hver vinter og noen lærer aldri, sier en oppgitt kommunikasjonssjef.

‒ Uten å være riktig skodd for vinterføre, kan du få avkortet mange tusen kroner i erstatning dersom uhellet skulle være ute. Det finnes også flere eksempler der kunder har kjørt med slitte sommerdekk på glatt føre og fått 100 prosent avslag når skaden skulle gjøres opp.

Med dagens moderne biler kan som kjent selv et lite uhell føre til skader i mange titusenkroners-klassen, og til og med mer om man er skikkelig uheldig.

Det er også greit å sjekke vinterdekkenes stand når man skifter hjulene, og de fleste anbefaler minst 4 mm mønsterdybde for vinterdekkene.

Men det aller viktigste er at man kjører etter forholdene, og selvsagt påser at bilen er skodd for disse.

Les også:

Les mer om:

Nyheter Forbruker