Annonse
HjemNyheterUtsetter fristen for fornyelse av førerkortet

Utsetter fristen for fornyelse av førerkortet

Statens vegvesen har utsatt fristen for å fornye førerkortet.

I forbindelse med koronautbruddet har Statens vegvesen forlenget fristen for å fornye førerkortet for de som har et som går ut mellom februar og august.

De som har et førerkort som gikk ut i januar er allerede på overtid, slik at dette allerede er ugyldig. Men for de som har et førerkort med utløpsdato fra og med februar har fått sju måneders forlengelse på fristen.

Det vil si at om førerkortet utløp i februar er den nye fristen nå september, for mars er den nå oktober osv.

De utsatte fristene kommer som følge av koronasituasjonen, og Vegvesenet understreker at de aller fleste kan fornye førerkortet uten å møte opp på en trafikkstasjon. Du trenger da en gyldig helseattest, som må sendes til Vegvesenet i posten. Når denne er registrert, vil du motta en melding via epost eller SMS.

Saken fortsetter under Annonsen

Deretter er det mulig å bestille et nytt førerkort via selvbetjentløsningen på vegvesen.no, og et nytt førerkort vil deretter bli sendt hjem til deg i posten.

Vegvesenet anbefaler alle som trenger et nytt førerkort de nærmeste månedene til å ordne dette så raskt som mulig. For om det blir en oppblomstring av covid-19-viruset kan det føre til mer kø på legekontorene for å få helseattest, i tillegg til at kapasiteten hos Statens vegvesen også kan gå ned.

Utløpsfristen er altså utvidet med eksakt sju måneder, så for de som er under 80 år betyr dette at om fristen opprinnelig var 15. februar er nå 15. september.

Her er de utvidede fristene:

Opprinnelig:      Ny frist:

Februar 2020     September 2020

Mars 2020          Oktober 2020

April 2020           November 2020

Mai 2020            Desember 2020

Juni 2020            Januar 2021

Juli 2020              Februar 2021

August 2020       Mars 2021

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse