Ultrapotent RS Q8 utsolgt på et blunk

ABT rakk knapt å vise fram signature-utgaven før de hadde solgt unna alle bilene.


At det er et marked for spesielle biler, kan ABT Sportline skrive under på. Vanligvis lager de tuningssett til utvalgte modeller i Volkswagen-gruppen, men noen ganger kommer de også med egne utgaver av disse bilene.

De aller mest spesielle hører hjemme i signature-serien, som er en så eksklusiv familie at den kun består av to modeller.

Den første kom i fjor og skulle markere at det var 125 år siden ABT ble startet som et selskap, og den gang satte de en grense på 64 biler ‒ en for hvert år grunnlegger Johann Abt levde. Ikke overraskende ble de utsolgt ganske så raskt.

Den første signature-modellen var en Audi RS 6 med vanvittige 800 hestekrefter som klarte 0-100 km/t på 2,9 sekunder, og denne har de nå fulgt opp med en spesiell utgave av SUV-råskinnet Audi RS Q8.

De ville åpenbart gå for litt flere enn 64 eksemplarer, så de tok like godt utgangspunktet i året ABT ble stiftet ‒ 1896. Så dermed landet de på totalt 96 biler av RSQ8 Signature Edition. Men de kunne like gjerne ha ganget dette både en og to ganger.

‒ Kun noen få er fortsatt tilgjengelig fra våre salgspartnere. Vi visste at med RSQ8 Signature Edition hadde vi laget en virkelig spesiell bil for kundene våre. Den store interessen for vår Racing Utility Vehicle (RAV) er en bekreftelse på arbeidet vårt, og gjør oss naturligvis veldig glade, sier Hans-Jürgen Abt.

Det er altså mulig å få tak i en signaturmodell, men da via eksterne salgspartnere. For ABT solgte altså unna alle de 96 eksemplarene i en rekordfart. Og det er kanskje ikke så rart.

SUV’en, beklager, RAV’en, har fått en masse aerodynamiske detaljer og andre racinglementer, og er laget for å sluke svingene på racerbanene. Det viser også det som befinner seg i motorrommet.

Her har ABT Sportline tunet V8-motoren med biturbo til 800 hk og 980 Nm, noe som gjør den til en ganske så potent RAV. Sprinten på 0-100 km/t går unna på 3,2 sekunder, mens toppfarten opplyst til 315 km/t.

Denne signatur-modellen er også ekstra spesiell, for de 96 bilene inkluderer også en tidskapsel montert i midtkonsollen. ABT har nemlig delt opp den første pokalen til racerfører og barnebarnet til Johann Abt som het, ja, Johann Abt. Et fragment av denne har altså funnet veien inn i hver av bilene.

ABT sier at de første håndbyggede RSQ8 Signature Edition er klar for levering ganske så snart, så de 96 som rakk å hanke tak i disse trenger forhåpentlig ikke å vente altfor lenge.

Her er bildene av bilen som ble utsolgt på langt under en uke, Audi RSQ8 Signature Edition:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter