Sjekk denne duoen, som faktisk kan bli din. Du trenger bare 50 millioner på konto. (Fotos: Nicholas Mee)

Ultra-sjelden Aston Martin-duo til salgs

Skal det være en nybygd DB4 Zagato og en DBS GT Zagato basert på selveste DBS Superleggera? Vel, nå er ett av 19 par som Aston Martin laget ute for salg.


I dag ser ærverdige Aston Martin for det meste framover, og det er kanskje ikke så rart. De satser beinhardt på motorsport som selvsagt tar mye fokus, og i tillegg er det er nye elektriske tider i bilverden. Da har man begrenset tid til å drive med nostalgiske prosjekter.

Og så har de også på en måte gjort seg ferdig med retrobilene, for det har kommet noen såkalte Aston Martin Continuation.

Det hele startet i 2017 med en Aston kalte for DB4 GT Continuation, og denne var basert på racerbilversjonen av modellen som skapte furore da den ble presentert tilbake i 1958. Det ble totalt laget 75 GT-utgaver, som blant annet ble rattet av legenden Sterling Moss.

Dette ble fulgt opp av DB5 Goldfinger Continuation, ja, en ekte agentbil. Både Aston Martin og DB5 fikk sitt store gjennombrudd i Bond-filmen kalt «Goldfinger» på originalspråket, og det takket være forførende linjer og ikke minst imponerende spionutstyr.

Dagens Aston Martin takket for innsatsen med å lage fem nye Goldfinger-biler, selvsagt med fungerende utstyr inkludert både røykleggings- og oljesøl-system bak og roterende nummerskilt. Selv Q hadde nikket anerkjennende til denne.

De toppet det hele med DBZ Centenary Collection, et prosjekt som besto av en ny og en gammel bil. Eller, begge var nye, men den ene var basert på DBS Superleggera og den andre på DB4 Zagato, en racingversjon som skulle ta opp kampen med umulige Ferrari og som det kun ble laget 19 eksemplarer av.

Den nye av de to, altså bilen kalt DBS GT Zagato, ble bygd spesielt for denne samlingen, så dette er virkelig en unik duo signert Aston Martin.

Grunnet DB4 Zagato kom DBZ Centenary Collection kun i 19 par, og det ble hevdet at duoen kostet 81 millioner kroner omregnet i dagens pund-kurs. Ja, før skatt og avgifter.

Om det stemmer er det duket for et røverkjøp nå.

Den meget spesielle duoen debuterte tilbake i 2019, og bilene kom selvsagt aldri ut på det åpne markedet. Slike prosjekter er gjerne utsolgt lenge før de når offentligheten, for det er fryktelig mange bilsamlere der ute.

Men nå har et av parene plutselig dukket til overflaten, og det for nesten halve prisen. Jepp, den internasjonale Aston Martin-spesialisten Nicholas Mee har lagt et par ut for salg, og prisen er satt til 3,75 millioner pund. Det betyr 50 millioner kroner.

Begge bilene er i den historiske Aston Martin-fargen Caribbean Pearl, og den blå fargen følger også videre inn de to eksklusive kabinene.

Selskapet Nicholas Mee melder at begge bilene selvsagt er i «nøkkel-tilstand», og håper muligens på en priskrig ettersom de har satt prisen så lavt som de har gjort.

Uansett er dette er svært sjelden mulighet for de med litt mer cash på kontoen enn oss vanlig dødelige.

‒ løpet av de 40 eller mer jeg har drevet med Aston Martin-biler, har jeg aldri sett etterspørselen etter Zagato-variantene synke. De forblir uimotståelige; vakkert laget, tidløst i design og utrolig sjeldne, de er alltid nær toppen av en samleres ønskeliste, sier grunnlegger Nicholas Mee.

‒ Med DBZ Centenary Collection har vi et par biler som sannsynligvis aldri vil bli gjentatt av Aston Martin, ettersom den beveger seg bort fra Continuation-modeller. Dette er en sjanse til å skaffe seg både et ikon og et fremtidig ikon fra en av bilindustriens mest varige og effektive foreninger.

Og for å sette et perspektiv på hvor få Aston Martin faktisk laget.

Da de kom med den myteomspunnet One-77 ble den laget i, ja, 77 eksemplarer. Altså nesten fire ganger så mange som DBZ Centenary ‒ denne unike duoen som for det meste er bortgjemt i hemmelige samlinger.

Her kan du sjekke ut bilene og registrere din interesse, og vi feirer med noen flere bilder:

Les også:

Debatt