Annonse
HjemNyheterTre steder bobilfolket bør besøke

Tre steder bobilfolket bør besøke

Det er klart for tidenes bobilutflukt, men mange vet kanskje ikke hvor de skal dra. Ingen problem, en ekte bobilekspert gir deg tre meget gode alternativer.

Continental lanserte tidligere i år et spesialtilpasset dekk for bobilene kalt VanContact Camper, og dette markerer de nå med å gi tre gode tips for norske bobil-turister. Eller mer riktig, de videreformidler tre gode feriemål for de med et rullende hjem.

De har nemlig snakket med Geir Svardal, mangeårig bobiljournalist som har fartet landet rundt, og som skal gjøre det i år igjen.

‒ Dette blir sommeren for norske bobilturister, og jeg planlegger fire uker i bobil selv. Mange er bekymret for at det blir for mange bobiler på veiene og campingplassene, men det tror ikke jeg. Husk at mange av de utenlandske bobilturistene ikke kommer til Norge i år, sier Geir Svardal.

Men hvor skal man så dra? Ja, det lurer nok mange på, men heldigvis har ikke Svardal tenkt å holde sine favorittplasser hemmelig.

Saken fortsetter under Annonsen

Så her får du noen skikkelige innside-tips om bobil-destinasjoner, nemlig tre av Svardals favoritter som bør dekke de fleste behov.

Vi begynner på en diger øy i Nordland.

‒ Mitt favorittsted i Norge er Lofoten. Der er det utrolig vakkert, og det er fint sted for bobilferie. Jeg vil spesielt anbefale Hov Camping på Gimsøya hvor det er en fantastisk utsikt og godt tilrettelagt for bobiler.

For mange betyr Lofoten en lang kjøretur, og noen foretrekker også fjellheimen. Ingen fare, Svardal har et godt alternativ.

Vi beveger oss til det sentrale Sør-Norge.

‒ Mange drar til Jotunheimen for å gå i fjellet, og Spiterstulen har satset på bobilturisme de siste årene. Der er det flere bobilplasser med strøm og vann. Og derfra er det enkelt å gå til for eksempel Galdhøpiggen eller Glittertind.

Det er også de som ønsker en mer urban ferie hvor de også har muligheten til å sove i bobilen, og et slikt alternativ finner bobilfolket i Møre og Romsdal.

‒ Det er forskjellig hvordan byer legger forholdene til rette for bobiler, og en by som gjør mye er Ålesund. De bygde en stor bobilparkering for noen år siden, og skal nå i gang med å bygge en til. Og er man i Ålesund er det kort vei til spektakulære steder som Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsveien.

Der har du altså tre gode destinasjoner, men det er et par ting å huske på før du setter deg bak rattet og setter kurs. Spesielt om du leier en bobil.

Svardal minner om at du i så fall må sjekke at du har riktig førerkort, for leier man en bil over 3,5 tonn holder det ikke med vanlig førerkort klasse B.

Ellers er det viktig å huske å pakke riktig og at man tar hensyn til skilting når man skal parkere bobilen.

Også erfarne bobilturister kan glemme et par ting før de brummer av gårde.

‒ Det er alltid kjedelig å bekymre seg for å gå tom for gass, så jeg anbefaler alle å ha kontroll på hvor mye gass man har. En annen ting ikke alle tenker på er fergepriser. Med en stor bobil blir det ofte svært dyrt å ta ferge, så tenk litt på det når man legger opp ruta, avslutter Svardal.

Da mangler det bare å ønske deg god tur, og kjør forsiktig!

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse