Annonse
Hjem Nyheter Toyotas 7-seters Highlander til Europa

Toyotas 7-seters Highlander til Europa

Den japanske kjempen satser frisk på SUV-modeller, og nå kommer også den store 7-seters Toyota Highlander til Europa for aller første gang.

Har du lyst på en ny SUV så kan sikkert Toyota hjelpe deg. For nå begynner det bli bilsomt med slike modeller, og Toyota har allerede C-HR i C-segmentet, Rav4 i D-segmentet og nylig lanserte Yaris Cross for B-segmentet.

Putter du disse bilene i gryta og rører om, får du kanskje en fjerde SUV-modell som nå også er på vei til Europa.

Toyota har utviklet en ny Highlander på GA-K-plattformen, og det betyr ting som komfort, kjøreegenskaper og sikkerhet kombinert med hybrid, firehjulstrekk og en slepekapasitet på to tonn.

Og ikke minst mange seter.

Saken fortsetter under Annonsen

Yaris Cross er 4,18 meter lang, C-HR er 4,39 meter og Rav4 måler 4,60 meter. Highlander er storesøster med sine 4,95 meter, og større fysiske mål betyr også mer innvendig plass. Og det betyr tre seterader.

Toyota stresser poenget med at dette er en ekte 7-seter, hvor det er mulig å skyve den midtre seteraden 18 centimeter i lengderetningen. Det betyr at det faktisk skal være plass til to voksne også i den bakerste seteraden.

Med det er fortsatt plass til et gavmildt bagasjerom helt bakerst, og denne byr på 658 liter. Legges de to bakerste seteradene ned økes plassen dramatisk, og da er det mulig å fylle 1.909 liter med plass. Det bør vel holde for de fleste?

Nye Highlander kommer selvsagt også med ny teknologi og førerassistenter som alle de andre nye og oppgraderte modellene til Toyota, og faktisk kommer storesøsteren i SUV-familien med tre motorer. Jepp.

Dette er altså en hybrid, og hjertet er en 2.5-liters bensinmotor, som får hjelp av en elmotor foran og en bak.

Totalt er systemeffekten på 244 hestekrefter, og den kommer med fire kjøremoduser slik at det blir mulig å tilpasse drivverket perfekt til de fleste kjøresituasjonene.

Forbruket er oppgitt til 0,66 liter på mila, noe som er brukbar for en slik så stor SUV-modell.

Mens vi venter på at den nye Toyota Highlander Hybrid kommer på markedet til neste år kan vi jo sjekke hvordan den ser ut, så her har du flere bilder av Toyota fjerde SUV-modell som kommer til Europa.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker