Annonse
Hjem Nyheter Toyota vil inn i stua vår

Toyota vil inn i stua vår

Verdens mestselgende bilmerke, Toyota, nøyer seg ikke med å stå i garasjen. Nå vil de inn i stua til folk også.

Robothjelpere. Dette er en like gammel drøm som selvkjørende biler, og begge delene kan snart være en realitet.

Roboter og biler henger faktisk ganske så godt sammen, og grunnen er selvsagt de moderne fabrikkene.

Bilene settes ikke lenger sammen for hånd, og nå er det robotarmer som sørger for at de forskjellige delene blir skrudd sammen til en enhet.

Prosessen er altså automatisert, og det er robotarmer som gjør det aller meste.

Saken fortsetter under Annonsen

Toyota har tatt dette videre, og allerede i 2017 viste de fram roboter som kunne kopiere menneskebevegelser. Dette er det neste steget til de programmerte robotene som vi har sett i mange år, de som kan danse eller spille på instrumenter.

Den japanske produsenten har siden 2004 utviklet roboter som kan gjøre livet enklere, for eksempel hjelpe de som har bevegelsesvansker.

De har samarbeidet med en rekke eksterne utviklere for å lage slike, og har til og med utviklet sin egen imponerende plattform kalt Human Support Robot (HSR).

Den er faktisk så godt utviklet at den er blitt brukt som en grunnplattform av 49 organisasjoner i 13 land, og er altså en av de beste robotplattformene som finnes.

Nå tar Toyota nok et steg nærmere den store drømmen, og innleder et prosjekt med et selskap som heter Preferred Networks (PFN).

Og når de to slår seg sammen er det virkelig alvor!

Bakgrunnen er at Toyota har sett at robotene har inntatt segmenter som logistikk- og legeindustrien, men at teknologien har stoppet steget over til servicerobotene. Og med det menes det altså egne, personlige roboter for deg og meg ‒ en privat robothjelper.

De to selskapene skal samarbeide i de neste tre årene, og resultatene ut av dette kan begge selskapene gjøre hva de vil med.

‒ For å nå målet med å utvikle seriveroboter som tar enda bedre på kundenes behov ser vi fram til et samarbeid med PFN, som har intelligensteknologi i verdensklasse, sier Nobuhiko Koga hos Toyota.

Og det er bare å heie på dette prosjektet, for hør hva sjefen hos PFN sier.

‒ I 2018 demonstrerte vi en robot som kunne rengjøre huset helt automatisk, den kunne løfte unna ukjente objekter, lære seg nye ting og ta kommandoer fra mennesker. Ved å samarbeide med Toyota, de som står bak HSR, håper vi å kunne akselerere utvikling mer og åpne for funksjoner som er nødvendig for en robot til å kunne fungere i et menneskelig miljø, sier Toru Nishikawa.

‒ Målet er å realisere den praktiske implementeringen av serviceroboter ‒ for første gang i verden.

De vil altså lage disse personlige robotene vi har drømt om.

Hvem kunne ikke tenkt seg en slik?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,955FansLik
67FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker