Annonse
Hjem Elbiler En bil for gamere

En bil for gamere

Vi vet hva 16 år gamle Emil som vant 13 millioner kroner i spillet Fortnite kan bruke deler av premie på. En noe psykedelisk gamer-edition av Nio ES6.

De bitre og eldre av oss har alltid fnyst mot ungdommene som sitter inne og bruker tiden på dataspill. Kom deg ut, latsabber!

Vel, det var vel en film som het «Nerdenes hevn» eller noe i den duren. Ja, for nå sitter de gamle dinosaurene og er bitre på at 16 år gamle Emil kunne innkassere 13 millioner kroner ved å vinne VM for par i et dataspill de aldri har hørt om.

Den som ler sist, etc…

Emil og den nye generasjonen har altså andre interesser enn den gamle, slik som det jo alltid har vært. Men når de en gang i blant trenger å forflytte seg er det alltid greit med en bil.

Saken fortsetter under Annonsen

Og slike lager Nio.

For de som ikke drar kjensel på merket kan vi opplyse at selskapet ble etablert i 2014, og allerede året etter viste de hvilke ambisjoner de har.

For da var de faktisk sponsor under den aller første sesongen av formel E, den elektriske versjonen av formel 1.

Elbilprodusenten viste virkelig hva som bor i dem da de året etter fulgte opp med en elvill modell kalt EP9.

Denne var så lynrask at den satte ny rekord for elbiler rundt Nürburgring Nordschleife, og rasket like godt med seg tre andre rekorder på kjente baner.

I 2017 viste de deretter fram en ganske så vill framtidsvisjon kalt EVE, og annonserte også at Nio EP9 hadde satt en autonom (selvkjørende) rekord rundt Circuit of the Americas.

Så kom 2018, og Nio lå heller ikke på latsiden da heller.

De begynte nemlig de første leveransene av ES8, en elektrisk flaggskip-SUV. Deretter ble de notert på børsen i New York, og rundet av året med å lansere en langdistanseversjon i desember.

Og da er vi kommet til 2019, og 28. mai kunne de juble for at den første produksjonsmodellen av ES6 rullet ut av samlebåndet i Kina. Ja, for nevnte vi at det er et kinesisk merke. Vel, nå har vi det.

Den aller første Nio ES6 ble levert kundene 18. juni, og SUV-modellen kan bli en tøff konkurrent for etablerte merker i framtiden.

For ES6 kan by på en rekkevidde som snuser opp mot 500 kilometer, den akselerer fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder, og stopper fra 100 km/t på kun 33,9 meter.

Og ja, den er proppfull av teknologi, som den selvkjørende rekorden i 2017 viste med all klarhet.

Nio har også en sedanutgave på gang, så det kommer mer fra det hardt satsende merket. Ja, du store kineser!

Og de frir altså til Emil og andre spillentusiaster.

For Nio har nå inngått et samarbeid med Razer, og det har heller ikke dinosaurene noe anelse hva er. Vel, Razer er en gigant innenfor e-sport akkurat som Nike er det innenfor tradisjonell sport. De har over 60 millioner brukere, og tilbyr alt mulig som kan knyttes til e-sport.

Nio og Razor har altså slått seg sammen, og det første resultatet av dette er intet mindre enn en razorinspirert Nio ES6.

Ja, en slik man trenger både solbriller og en halv eske med beroligende piller bare for å se på.

For sjekk denne:

Modellen som har fått den enkle navnet ES6 Night Explorer Edition Vehicle er basert på toppmodellen, og er altså kledd i et design som unge Emil og andre lett gjenkjenner som et Razor-design.

Det går i neongrønt, karbon, matt svart og annet snadder, og er nok ikke noe for en gretten dinosaur.

Nio skal, kanskje heldigvis, kun lage 88 eksemplarer av denne, og den gjør heller ikke et veldig stort innhogg i Emils premie. Prisen er satt til 600.000 kroner i Kina for bilen som kan by på 544 hestekrefter og altså 0-100 km/t på 4,7 sekunder.

Men en vanlig Nio ES6 kunne nok mange tenke seg, og den har en startpris på 460.000 kroner i Kina.

Og denne trenger vi verken solbriller er nerveroende stimulans for å klatre inn i.

For slik ser en vanlig Nio ES6 ut, og dinosaurene nikker godkjennende:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,759FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker