Toyota med kraftig salgs-økning

Året før de slipper løs sin første elbil opplevde Toyota en stor økning av salget både i Norge og Europa. Og nå skal bZ4X på Norges-turné.


Regelen er at de bilmerkene som ikke har elbiler på markedet her i Norge, er sjanseløse. Men er det en regel, så er det også et unntak.

For Toyota Norge melder nå at tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at de fikk nyregistrert hele 22.478 nye biler i 2021, noe som også gjør de til landets nest mest solgte bilmerke.

Det er også en solid økning fra 2020, hvor det ble registrert 16.924 nye biler. Mer eksakt opp nærmere 33 prosent.

Og Norge følger den europeiske trenden.

For Toyota Motor Europe (TME) kan melde om 1.076.300 solgte Toyota- og Lexus-biler i 2020, noe som er en økning på rundt 8 prosent. Og kanskje enda viktigere.

Toyota har økt sin markedsandel i Europa med 1,4 prosentpoeng siden 2018, og med 6,4 prosent markedsandel i 2021 var Toyota-merkevaren Europas nest mest solgte personbilmerke.

‒ Vi er tilfredse med nok et sterkt år gitt forsyningsutfordringene hele bilindustrien har møtt. Jeg tror at den fortsatt høye etterspørselen er en bekreftelse på vår vellykkede strategi om å fokusere på å utvide vårt utvalg av nye null- og lavutslippselektrifiserte kjøretøyer, sier Matt Harrison, president og administrerende direktør i TME.

‒ Vår bredde av produkter og drivlinjer har gjort det mulig for TME å oppnå sine klimamål i EU i 2021, noe vi er forpliktet til å fortsette å gjøre i framtiden på veien mot karbonnøytralitet.

Her hjemme kan Toyota takke den nye ladbare utgaven av Rav4 for suksessen, og dette ble Norges nest mest kjøpte biler etter Tesla Model 3. Modellen er også en salgsvinner i resten av Europa, og utgjorde sammen med Corolla og Yaris over halvparten av totalvolumet.

Og snart er ventetiden over når det kommer til rene elbiler.

Toyota har vist fram sin første i form av bZ4X, og Lexus har også vist fram sin utgave kalt RZ. bZ4X skal i løpet av de nærmeste ukene på Norges-turné, og elbilen starter på den lange ferden i Nord-Norge.

Videre er planen at gruppen skal tilby 30 elbilmodeller innenfor alle segmentene innen 2030, og TME skal utvide antallet nullutslippsbiler til 10 modeller innen 2025. Toyota har også en hydrogenbil i Mirai.

Det skjer også ting på varebil-fronten.

Toyota Proace ble den nest mest populære varebilen her hjemme med 3.010 nyregistreringer, hvorav 2.021 var Proace Electric. Også Toyota Hilux og Toyota Proace City var blant de 10 mest populære varebilmodellene i fjor, kan Toyota Norge melde.

I tillegg til bZ4X har også Toyota store forventinger rundt en ny Yaris-utgave, nemlig den kompakte utgaven kalt Yaris Cross. Denne fikk noen journalister stifte bekjentskap med tilbake i september, så les om det møtet her.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter