If frykter at en hjulbande går løs. (Fotos: If)

Stjeler hjul til jul

Det heter god jul. Men for noen blir det ikke en god hjul.


For forsikringsselskapet If frykter nå at en hjulbande herjer her i Norge, for de har fått med seg to ulike hendelser bare i helga.

Natt til lørdag forsvant fire hjul fra en ny BMW på Høvik i Bærum, og frekke tyver hadde rett og slett jekket opp bilen og satt den på klosser.

Bare noen kilometer unna var, på Jar, var tyvene heldigvis litt mer klossmajorer ‒ her ble bilen funnet med hjulene fortsatt påmontert. Men ja, også denne var jekket opp og satt på klosser, men de hadde altså ikke fått med seg hjulene.

If er bekymret, for nå er vi på vei inn i julehøytiden hvor parkerte biler ofte er enda mer utsatt.

– Tyveriene skjer rett utenfor boligene til folk mens de sover. Tyvene jobber stille rett ved husveggen. Veldig ubehagelig, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Det ser dessverre ut som en hjulbande kan være på ferde igjen. I høst har det vært mange tyverier av dyre felger og hjul i Sør-Norge. Disse hjulene smugles som regel ut av Norge.

Forsikringsselskapet sier at det har vært hjultyveri blant annet i Oslo og Vestfold, og understreker at det ofte store verdier knyttet til hjulene. Et sett med dekk og felger kan koste opp mot 40.000-50.000 kroner.

‒ Dersom du ser aktivitet i nabolaget som ser ut som rekognosering eller forberedelser til tyveri, ta kontakt med politiet. Ikke oppsøk personene for å konfrontere dem, sier kommunikasjonssjefen i If.

‒ Ta signalement og noter bilnummer, bilmerke og -modell om du kan.

If sier at det først og fremst er BMW-eiere som er rammet, men også felger fra andre biler kan være attraktive for tyvene.

– Biler parkert i låst garasje står tryggere, sier Clementz.

‒ Parkerer du i oppkjørselen, vurder å installere lyskaster med bevegelsessensor. Slike tiltak kan gjøre det litt mindre aktuelt å stjele hjulene fra akkurat din bil.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Tips If