Annonse
Hjem Nyheter Stengte grenser gir færre bilinnbrudd

Stengte grenser gir færre bilinnbrudd

Kjeltringer kommer seg ikke over grensen, og nordmenn parkerer ikke på utsatte steder som ved Liseberg i Göteborg.

Hold deg fast: I 2015 ble det anmeldt 4.000 bilinnbrudd bare i byområdene av Göteborg, Sverige nest største by og en yndet destinasjon for nordmenn på Østlandet. Det er 11 innbrudd hver eneste dag det.

Og flere enn det forsikringsselskaper har registrert i Norge totalt i løpet av årets tre første kvartal.

For stengte grenser har ikke bare negative konsekvenser, for dette har mest sannsynlig også ført til en nedgang i antall bilinnbrudd.

Ifølge forsikringsselskapet If ble det meldt inn 3.856 til forsikringsselskapene i årets tre første kvartal, mens tallet for samme periode i fjor var på 4.296 innbrudd.

Saken fortsetter under Annonsen

– Nedgangen på hele 10 prosent er gledelig, men ikke helt uventet, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han tror korona-restriksjoner er grunner.

– Dette er det to grunner til: Mobile vinningskriminelle fra utlandet har hatt fått vanskeligere arbeidsforhold med strengere grensekontroll. Biler og personer sjekkes i større grad under koronasituasjonen, og ikke bare i Norge.

‒ En annen grunn er at få har besøkt Göteborg i sommerferien i år, av naturlige grunner. Her er det hver sommer mange bilinnbrudd, særlig på parkeringsområdene og p-husene rundt fornøyelsesparken Liseberg. Den har holdt stengt, sier han.

For biler med norske skilt er som en magnet for kjeltringene som lusker rundt Liseberg, ettersom mange nordmenn legger igjen mye bagasje i bilen mens de morer seg i fornøyelsesparken.

Og nettopp synlige verdisaker er nøkkelen for å unngå bilinnbrudd, uansett hvor du parkerer bilen her i verden.

– Ikke la verdisaker ligge fremme og synlig i bilen, slikt som dyr elektronikk, merkeklær eller håndvesker. Har du stasjonsvogn, bør du unngå å dra trekket over bagasjen. Da pirrer du nysgjerrigheten til tyven. Oppsummert i en velkjent setning: Tøm bilen før tyven gjør det, sier Sigmund Clementz i If.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker