Annonse
Hjem Nyheter Starter produksjon av toppløs T-Roc

Starter produksjon av toppløs T-Roc

Vi er ikke akkurat bortskjemte med kabrioleter fra Volkswagen, men nå kommer det iallfall en.

Om vi tenker på toppløse Volkswagen-modeller er det to biler vi husker, den takløs Bobla og selvsagt kabrioletversjonen av Golf.

Men du skal slite med å finne en toppløs VW-modell i dag, og den eneste du muligens klarer å finne er Beetle Convertible ‒ og Beetle ble som kjent pensjonert tidligere i sommer.

Så det finnes ingen nye kabrioleter i porteføljen til Volkswagen, og det holder jo ikke når du er en av verdens største bilprodusenter.

Det har tyskerne selv innsett, og de kan snart by på en toppløs SUV-modell.

Saken fortsetter under Annonsen

I september viste Volkswagen fram en T-Roc Cabirolet, og tre måneder senere er den endelig klar for produksjon.

Den toppløse utgaven av den populære modellen som ble introdusert i slutten av 2017 ser ganske så bra ut, og har helt klart potensiale til å ta opp arven fra de klassiske toppløse variantene av Bobla og Golf.

T-Roc Cabriolet er stort sett utviklet i Osnabrück, og det er også fabrikken der som får ansvaret for å produsere modellen.

Og sjefene trykket på startknappen 4. desember, og dermed er vi bare noen små måneder unna en T-Roc Cabriolet ute hos de første forhandlerne.

‒ Teamet har jobbet mye med å bringe T-Roc Cabriolet hit, og endelig kan de høste fruktene av arbeidet, sier Andreas Tostmann hos Volkswagen.

‒ Produksjon, montering og logistikk har blitt modernisert for et høyt tosifret antall million euro, og holder nå en utmerket standard.

‒ Og vi vil fortsette å investere lignende i de neste fem årene, mest med tanke på T-Roc Cabriolet.

Også tidligere har fabrikken i Osnabrück produsert kabrioleter, så den er blitt et slags senter for slike biler fra Volkswagen.

Fabrikken produserer også en helt annen modell, nemlig Porsche Cayman.

T-Roc Cabriolet er en såkalt soft top, og tøytaket kan åpnes på 9 sekunder i hastigheter opp mot 30 km/t ‒ selvsagt elektrisk.

Den nye modellversjonen kommer også med neste generasjon av infotainment-system kalt MIB3, noe som betyr at den alltid vil være koblet opp mot nettet.

Knyttes dette opp mot systemskjermen som er opp til 8 tommer samt Active Info Display med sin 11,7-tommers skjerm, får man det som kalles en digital cockpit.

Og det er jo nesten like kult som en kabriolet, men bare nesten.

Den kommer i to utgaver, Style eller R-Line, og sistnevnte fokuserer på et sportslig uttrykk.

Kabriolet-modellen kommer som forhjulsdrevet, og med to forskjellige bensinmotorer.

Den minste TSI-motoren er en 1.0-liters 3-sylindret med 115 hestekrefter, og kan kun kobles opp mot en manuell 6-trinns girkasse.

Storesøster er en 1.5-liters 4-sylindret med 150 hestekrefter, og denne kan også fås med en 7-trinns dobbeltclutch automatkasse.

T-Roc ble lansert i begynnelsen av 2018, og er Volkswagen nest minste SUV som måler 4,23 meter. Den er bygd på MQB-plattformen, akkurat som Audi Q2 og Seat Ateca ‒ to konkurrenter i det samme markedet.

Men de to kan altså ikke skryte av en toppløs versjon, noe snart T-Roc kan.

Her er flere bilder av nettopp den:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,125FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker