Annonse
Hjem Nyheter Speilet som ser gjennom veggene

Speilet som ser gjennom veggene

Et midtspeil i en varebil uten sikt bakover er ganske så bortkastet. Eller, det var det. Se video.

De som kjører store varebiler må raskt lære seg å bruke sidespeilene. For det midtplasserte bakspeilet er i mange tilfeller ganske så bortkastet med blokkert sikt, og det kan være ganske så umulig å vite hva og hvem som egentlig ligger bak bilen.

Det er selvsagt ikke optimalt når det kommer til trafikksikkerhet, og det har nå Ford tatt konsekvensen av.

De har rett og slett utviklet et såkalt smart bakspeil som det er mulig å få til både Transit Custom og 2T Transit, og dette er ganske så magiske greier.

For selv om bilen mangler bakvinduer eller er fullastet er det nemlig mulig å få full oversikt over hva som befinner seg bak bilen via bakspeilet.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne ser faktisk ut som et ganske ordinært speil, men skjuler en stor hemmelighet. Det er nemlig en høyoppløselig skjerm som viser sanntidsbilder av det som skjer bak bilen.

‒ Sikten rundt bilen er helt avgjørende for sikkerheten, spesielt for dem som har mange leveringer i byområder hvor det er mye trafikk. Bakspeilet gjør både sjåføren og andre trafikanter langt tryggere, sier Owen Gregory hos Ford Europa.

Det eksakte navnet på dette smarte speilet er «Full Display interior mirror», og viser i sanntid det et kamera (bildet under) filmer bak bilen. Skjermen i bakspeilet skal også tilpasse seg lyset i kupeen, og vil dermed gi den optimale visningen.

Dette gjør det også mulig å speile bildet bak varebilen som er dobbelt så bredt som det du får med et vanlig bakspeil. Dermed får man ifølge Ford bedre oversikt over områdene rundt bilen både i rundkjøringer, når man skal bytte kjørefelt eller svinge inn i sidegater.

At dette er viktig viser tidligere undersøkelser, hvor det er påvist at rundt 70 prosent av ulykkene i urbane strøk inkluderer utsatte veibrukere som folk på sparkesykler, sykler og gående.

Så hvor smart er Fords smarte speil?

Jo, om vi skal måle ut fra videoen er dette virkelig et magisk speil som kan se gjennom metall, og dette er nok en forsmak på hvordan bakspeilene også i vanlig biler blir i framtiden.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,122FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker