Slipper Tiger’n løs

Hyundai Motor Group følger opp verdens snåleste bil med en som er like rar ‒ og genial. Sjekk ut Tiger, en bil som også har ben.


Den sørkoreanske gruppen som består av Hyundai, Kia og Genesis, har ambisjoner langt utover kun personbiler. I gruppen finner vi blant annet en egen «luft-divisjon» som utvikler såkalte eVTOL, elektriske droner som kan frakte personer. De vil altså løfte den urbane transporten opp i lufta.

Nede på bakkenivå viste de fram noe ganske så oppsiktsvekkende for et par år siden. Bilen het Elevate Concept, og hadde i tillegg til firehjulstrekk på hjulene også fire ben. Jepp, verdens første bil med føtter. Se lenke nederst.

Dette var en såkalt Ultimate Mobility Vehicle (UMV), kjøretøy som smelter sammen teknologi fra elbiler og roboter.  Dette gjorde Elevate i stand til å forsere terreng som selv ikke den mest avanserte terrengbilen klarer, og ganske så perfekt til for eksempel redningsoppdrag.

Men det er ikke alltid at selv en slik personellfrakter kommer seg fram, og da kan lillesøster Tiger trå til.

Dette er en ny UMV som er utviklet av avdelingen New Horizons Studio, og den store forskjellen er at denne er mindre og ubemannet.

Tiger står for Transforming Intelligent Ground Excursion Robot, og kan festes til droner og sendes inn i selv de mest utilgjengelige områdene. Ja, dronene kan til og med lade opp denne elektriske tigeren.

‒ Kjøretøy som Tiger, og teknologien som ligger til grunn, gir oss mulighet til å utfordre vår fantasi, sier John Suh, sjef for New Horizons Studio.

‒ Vi jobber kontinuerlig med å tenke nytt rundt design og utvikling av kjøretøy, og å redefinere framtidens behov for transport og mobilitet.

Tiger kan selvsagt trekke på alle fire hjulene, og møter den store hindringer kan den bare klatre over disse. Det sørger et sofistikert system med hjul, utfellbare ben, 360 graders retningskontroll og fjernstyring for.

Den lille hjelperen er også fleksibel.

Et stort lagringsrom gjør at den kan benyttes til varelevering, den kan frakte last som hjelpemateriell i nødsituasjoner eller ved katastrofer.

Tiger passer også godt for 360-graders evaluering av områder når for eksempel naturkatastrofer rammer, og kan for eksempel sendes ut i verdensrommet og sjekke overflaten på en annen planet.

Som du kan se av videoen under er Tiger og Elevate to ganske så smarte kjøretøy, og vi er nå spente på hva selskapet basert i California planlegger neste gang.

Les også:

Les mer om:

Nyheter