Annonse
Hjem Nyheter Slik ser nye Nissan Qashqai ut

Slik ser nye Nissan Qashqai ut

Nissan har på gang en ny generasjon av den populære Qashqai, og nå vet vi hvordan den ser ut. Se bilder.

Nissan er ikke snauere enn at de tar på seg æren for å ha funnet opp crossoveren, men en ting kan ingen ta fra dem ‒ de har en av de aller mest populære modellene i dette segmentet.

Tilbake i 2007 introduserte de en bil kalt Qashqai, riktignok her i Europa. For på hjemmebane het den faktisk Dualis.

Kjært barn har som kjent mange navn, og Qashqai ble raskt kjær. Til nå har Nissan solgt over fem millioner av bilen som har kombinert egenskapene fra sedan- og SUV-modellene, derav benevnelsen crossover.

Nissan introduserte 2. generasjon av bilen i 2013, og nå er det altså klart for en helt ny generasjon.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne gang drar Qashqai nytte av den nye CMF-C-plattformen som også Renault benytter, og det baner vei for en ganske så moderne utgave.

Som vi kan se av de første offisielle bildene kommer det også til syne i designet, som er litt mer røffere og kantede i stilen enn forgjengeren.

Sjekk selv:

Smak og behag er som kjent vanskelig å diskutere, men Nissan Europa som har designet denne mener uansett at de markerte trekkene ikke blir helt feil for en liten tøffing som dette. De har til og med sjekket hva kundene gjennom 13 år mente, og hatt dette som utgangspunkt.

De nye musklene kommer også til syne i fottøyet, for her har Nissan satt på nye 20-tommers felger som jo ikke blir direkte feil.

Modellen har vokst i størrelse, men ikke med mye. Akselavstanden har økt med 20 mm og den totale lengden med 35 mm. Den har strukket seg 25 mm i høyde og 32 mm i bredden. Totalt er nye Qashqai 4,43 meter lang, 1,84 meter bred og 1,64 meter høy.

Som de fleste andre nye generasjoner i disse dager inkluderer også oppgraderingen nye LED-lykter, og mer spesifikt smarte lys.

Her kan systemet tilpasse lysstrålen framover i forhold til veiens utforming og andre kjøretøy, og denne er delt opp i 12 individuelle elementer. Dette åpner for at enkelte elementer kan deaktiveres om det for eksempel kommer en motgående bil, slik at det området som normalt ville blendet motgående fører blir mørkelagt.

Løsning gjør kjøring i mørket langt sikrere ettersom man ikke trenger å dimme ned alt av fjernlys, noe som jo er veldig greit her langt i nord.

En annen ting nye generasjoner i dag inkluderer er infotainment, og Qashqai har selvsagt fått nye skjermer og enda mer teknologi og nettilkobling.

Her er hjertet en 12,3-tommers nye skjerm, og Nissan har også puttet inn et nytt head-up-display som dekker et område på 10,8 tommer.

Det er selvsagt støtte for både Android og iPhone, og det interne Wi-Fi-oppsettet støtter opp til sju enheter ‒ det bør vel holde?

Slik ser det nye dashbordet ut:

Nissan går nesten Skoda i næringen når det gjelder praktiske ting med Qashqai, og de har blant annet tenkt på at små barn skal inn og ut av bilen. Løsningen? Bakdører som åpnes opp 85 grader. Gulvet bak er også senket med 20 mm for enklere inn- og utlasting, og det er diverse kontakter, koppholdere og lagringsrom i nye Qashqai ‒ ting vi aldri kan få nok av.

Men ikke minst betyr en ny generasjon også nye drivverk, og her baner også Nissan vei for en europeisk nyhet ‒ e-Power.

Dette er en unik hybridløsning som kombinerer bruk av en el-motor, en generator, en inverter og en bensinmotor. Men her overfører ikke bensinmotoren noe kraft til hjulene, men jobber kun for å forsyne batteriet med strøm ved behov. Med e-Power drives altså bilen utelukkende av batterikraft, akkurat som en ordinær elbil.

3. generasjon Qashqai kommer også med en ordinær 1.3-liters bensinmotor med mildhybridteknologi, og denne utgaven er det også mulig å få med firehjulstrekk. Med e-Power er nye Qashqai kun tilgjengelig som 2-hjulstrekk.

Den nye utgaven kommer selvsagt også med Nissans førerstøttesystem kalt ProPilot, inkludert automatisk justering av hastigheten når bilen kommer inn i en ny fartssone.

Nissan har altså solgt fem millioner utgaver av Qashai så langt, hvor godt over halvparten ruller rundt på europeiske veier.

Her hjemme har salget rundet 33.000, og mange venter nok spent på den nye generasjonen av modellen som like godt erstattet to biler, Almera og Primera.

De kan eventuelt kutte ned ventetiden litt med å sjekke ut de mange bildene vi har av 3. generasjon Qashqai, og her er de:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,118FansLik
92FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker