Annonse
HjemNyheterSkjønnhet eller udyr?

Skjønnhet eller udyr?

Hmmm, Mercedes har latt en artist gå løs på selveste G-klassen, og resultatet er ganske så oppsiktsvekkende. Se bildene.

Er det mulig å lage en racerbil ut av terrengkongen Geländewagen? Mer spesifikt en off-white racerbil.

Det er en grunn til at vi bruker det engelske uttrykket for den gråhvite fargen, for det er nemlig mannen bak det italienske motehuset kalt Off-White som har gått løs på en Mercedes-AMG G63.

For sammen med Mercedes har Virgil Abloh startet noe som er kalt Project Geländewagen, og designeren som blant annet er en kunstrisk sjef hos Louis Vuitton har gått for noe så sprøtt som en racerbilutgave av terrengbilen.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå er det ikke først og fremst sprøe ting Mercedes selv er ute etter i prosjektet, men vil med dette inspirere unge artister og kunstnere til å pushe grensene enda mer.

Og den har iallfall Kanye West-kompisen Virgil Abloh pushet.

39-åringen har parkert hemningene hjemme, og gjort bilen om til noe ganske så merkelig som det ikke er så lett å sette ord på.

Bildene taler et langt bedre språk, så sjekk ut denne utgaven av G-klassen:

‒ Mitt endelige mål i dette prosjektet med Mercedes-Benz er å inspirere unge kunstnere, ingeniører og designere til å stille spørsmål ved status quo (tingenes tilstand), i tillegg til å eksperimentere med mine egne designevner, sier Abloh.

Designsjefen hos Mercedes er også med på prosjektet, og sier at målet er gjøre noe ekstraordinært med en allerede ekstraordinær bil.

‒ Med Project Geländewagen lager vi et unikt kunstverk som viser framtidige tolkninger av luksus og ønsket om skjønnhet og det ekstraordinære. Resultatet er noe mellom virkeligheten og framtiden, sier Gorden Wagener.

Vi har sett mange tolkninger av G-klassen, og modellen er brukt til det aller meste. Men vi har aldri sett den som en racerbil, som i prinsippet er lengst unna det G-klassen er laget for ‒ å kravle seg fram i terrenget.

Men nå er jo ikke en AMG G63 den dummeste bilen å gjøre om til en racerbil, for under panseret sitter det en 4-liters V8 med 576 hestekrefter som gjør den i stand til å forsere det meste av hindringer.

Slik ser den originale ut:

For å få fram det sportslige i den lite aerodynamiske bilen har Abloh montert på noen voldsomme spoilere, skjermutbyggere og sideskjørt, og malt bilen i en gråhvit farge. Og virkelige malt den, for også innsiden har fått den samme hvite overflaten.

Dekk er selvsagt viktig når de skal dundre rundt racerbanen, og det skal iallfall ikke stå på skotøyet til denne spesielle bilen som også er senket i sportsbilenes ånd.

På den hvite innsiden er den også spekket som en ordentlig racerbil, og cockpiten minner mer om en formel 1-bil enn en terrengbil.

Bilen kan se fryktelig ut ved første øyekast, men som ekte skjønnhet og kunst blir den vakrere jo mer du ser på den.

Så er den en skjønnhet eller et udyr? Sjekk ut bildene under, så kan du selv gjøre opp din mening:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse