Skal vise tidenes mest effektive Mercedes

Rett over nyttår vises bilen som Mercedes kaller for sin mest effektive noensinne, Vision EQXX.


Nå er ikke EQXX en kommende elbilmodell, men mer en prototype av elbilene som skal komme med stjernen på grillen.

EQ er som kjent den nye elbil-serien til Mercedes, og denne består allerede av seks modeller. EQA, EQB, EQC ‒ den første elbilmodellen, EQE, EQS og den som tyskerne kaller for storbillimousin, EQV.

Med en slik offensiv skyter selvsagt også utviklingen og dermed teknologien fart, og hva vi kan forvente oss fra det litt mer eksklusive merket i framtiden skal altså Vision EQXX vise.

Mercedes sier selv at bilen er en del av et vidtrekkende teknologiprogram, «som tar sikte på å bryte gjennom teknologiske barrierer, og å løfte energieffektiviteten til nye høyder».

Videre forklarer de at «dette inkluderer framskritt på tvers av alle elementene i den banebrytende elektriske drivlinjen, samt bruk av lettvektsteknikk og bærekraftige materialer».

Den tyske produsenten understreker at EQXX skal vise hva de kan få til både når det kommer til elektriske biler og bilteknologien, og en rekke avdelinger innad i Daimler har gått sammen for å lage denne framtidsbilen.

For å faktisk få den til å bli den mest effektive bilen de noensinne har utviklet er det benyttet en mengde intelligente effektivitetstiltak som inkluderer avansert programvare, og hva resultatet av alt dette får vi snart vite.

Det er nemlig verdenspremiere på visjonen kalt EQXX 3. januar, og vi kan iallfall forvente oss en bil som har en voldsom rekkevidde.

Flaggskipet EQS kan allerede skryte av respektable 780 kilometer i oppgitt rekkevidde, og tyskerne har tidligere pirret Vision EQXX med å spørre om «Stuttgart til Nice på en lading?».

Den strekningen måler 831 kilometer, så vi kan faktisk forvente oss en firesifret rekkevidde. Eksakt får vi altså vite om noen dager.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter