Kan virkelig Lewis Hamilton forlate Mercedes for å kjøre for Ferrari? (Fotos: Mercedes)

Sjokkrykter: Hamilton til Ferrari i 2025?

Er det på gang en sjokkovergang i Formel 1?


Det er den anerkjente nettstedet Motorsport.com som melder at Hamilton skal være i forhandlinger med Ferrari om å bli lagkamerat med Charles Leclerc fra 2025.

De skriver at avgjørelsen ikke er tatt enda, men det meldes at sluttforhandlingene er i gang og at en avgjørelse ventes i nær framtid.

Hamilton som skrev en ny 2-års kontrakt med Mercedes nylig, men har tidligere ikke lagt skjul på at han har hatt en drøm om å kjøre for Ferrari.  

Ferrari har også vist interesse for Hamiltons tjenester, men briten har hele tiden ment at Mercedes kan levere bilen som kan gi han sitt 8. mesterskap.

Det spekuleres også om det som har vært trodd var en 2-års kontrakt med Mercedes egentlig er på 1. år ‒ men med opsjon på 1 år til.  

Ferrari-fører Carlos Sainz, sønn til rallylegenden med samme navn, har en kontrakt som løper ut neste år. Sainz senior vant årets Dakar-rally bak rattet på en Audi, og som kjent skal det tyske merket inn i Formel 1 i 2026. Det har allerede vært spekulert i om Sainz junior blir en av Audis førere.

For Hamiltons del ble det av britiske medier rapportert at han også hadde et kontraktstilbud fra Ferrari da han signerte sin nye Mercedes-avtale. Dette er dog avvist både av Hamilton og Ferraris sjef Frederic Vasseur.

Charles Leclerc har nylig blitt enig med Ferrari om en forlengelse av kontrakten, mens Carlos Sainz’ forhandlinger går tregere. Det har vært antatt at dette har vært grunnet Sainz’ lønnskrav, men nå kan det tyde på at Ferrari hele tiden har jobbet med et annet alternativ.

Ferraris styreleder John Elkann har aldri lagt skjul på sin beundring for Hamilton, som er sju ganger tidligere verdensmester.  

Hamilton er nå er 39 år, og dette er muligens den siste muligheten han får til å kjøre for det kanskje mest legendariske laget i Formel 1, Scuderia Ferrari. 

Debatt