Sjekk hva studentene har laget

En futurisk og hydrogendrevet 2-seters superbil.


Det må være ganske så greit å være student ved Istituto Europeo di Design (IED) i Torino. Spesielt for årets master-studenter på transportsdesign-linjen.

De fikk nemlig en forespørsel fra Alpine, og det franske merket lurte på om studentene kunne lage noe så unik som en «super berlinette» for året 2035. En futurisk superbil, altså.

Studentene var selvsagt ikke vonde å be, og med litt hjelp fra Alpine har studentene tryllet fram noe ganske så spektakulært ‒ som ikke er altfor langt unna en kjørbar versjon.

Superbilen er kalt Alpine A4810 Project by IED, og er drøyt fem meter lang, to meter bred og kun én meter høy, og ser ut som et framtids-konsept fra en av de virkelige store sportsbil-merkene ‒ ikke noen studenter.

Sjekk dette:

Utfordringen var altså å lage en superbil for 2035, og studentene har gått profesjonelt til verks. ved bruk av digitale verktøy har de laget tegninger, 3D-modellering, såkalte renderinger, animasjoner og til og med utviklet HMI (Human Machine Interface) til bilen.

På toppen av det hele har de ryddet plass for et hydrogensystem som sørge for null utslipp, og konseptet er så godt laget at den nesten er klar for veiene.

Det går selvsagt i ting som karbon og svært så aerodynamiske linjer, og A-merket foran fjerner all tvil om hvor denne kommer fra.

Den 2-seters superbilen er altså designet som en superbil med maksimal ytelsen og minimal miljøpåvirkning, og resultatet er ifølge Alpine en lett, kraftig og smidig konseptbil som kan skryte av ren kjøreglede.

Navnet høres kanskje litt spesielt ut, men fjell-ekspertene drar muligens kjensel på tallet. Majesteten i Alpene, Mont Blanc, rager nemlig rundt 4.810 meter over havet (varierer litt grunnet snømengden), og da passer det nummeret bra for å bygge bro mellom Frankrike og Italia.

Merket Alpine er som kjent også oppkalt etter de samme fjellene, og skal fremkalle gleden ved å kjøre langs svingete veier.

Bilmerket er selvsagt svært så fornøyd med det sportslige mesterverket som studentene står bak.

‒ Samarbeidet med Istituto Europeo di Design og studentene har vært en flott opplevelse, sier Alpines designdirektør, Antony Villain.

‒ Det var et «filter» for oss å se merkevaren gjennom øynene til den yngre generasjonen, men det var også en mulighet til å dele lidenskapen og kunnskapen vår, og gi dem gode råd for en vellykket karriere innen bildesign.

Vi spår at de 28 studentene fra hele verden går en lysende framtid i møte, for bildene under klarer vel sitt klare språk ‒ dette er strålende!

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter