Annonse
HjemNyheterSjekk den stjerneutsikten!

Sjekk den stjerneutsikten!

Inspirert av universets uendelige skjønnhet har Rolls-Royce laget en ganske så oppsiktsvekkende Phantom hvor tiden står stille.

‒ Det som har skjedd det siste året har fått mange mennesker, inkludert våre kunder, til å revurdere sine tanker og følelser om tiden, sier Torsten Müller-Ötvös, administrerende direktør i Rolls-Royce Motor Cars.

‒ I et øyeblikk i historien hvor så mye i livet virker kortvarig, søker våre kunder trøst i den unike tidløsheten og varigheten som tilbys av en Rolls-Royce, legger han til.

Ja, en Rolls-Royce kan helt sikkert være en god trøst i koronapandemien, og spesielt en Phantom som er inkludert i det RR har kalt Tempus Collection ‒ tids-samlingen.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne har en så dyp mening at den gjerne kunne ha stammet fra årsmøtet i filosofiklubben, for Phantom Tempus Collection er like godt inspirert av mystiske himmelfenomener og tiden i seg selv, som Albert Einstein definerte som en vedvarende illusjon.

‒ Som vi alle vet, tiden står aldri stille, den venter ikke på noen. Vi bruker den, beskytter den, tar hensyn til den, veier og måler den ned til det minste brøkdel. Med Phantom Tempus har vi skapt et rom der alt dette ikke lenger gjelder ‒ noe som bevises gjennom fraværet av en klokke, forklarer sjefen, og legger offensivt til:

‒ Rolls-Royce-kundene er ikke bundet av tiden, og omverdenen med alt sitt press og krav kan glemmes.

En muligens litt overtent Müller-Ötvös mener videre at en Phantom Tempus er en bil for de som former verden når de søker sin egen plass i universet.

‒ De forstår at uansett hvilke individuelle evner, talenter og muligheter vi har, får vi alle tid ‒ og det er opp til oss å få mest mulig ut av hvert øyeblikk.

Vi må altså utnytte den korte tiden vi har på en best mulig måte, og vi skjønner jo hvorfor RR-sjefen mener at tiden står stille i en Phantom Tempus Collection.

For sjekk dette:

Rolls-Royce er altså inspirert av universet, kosmos, stjernene, tiden i seg selv og voldsomme himmelfenomener kalt pulsar. Ingen fare, vi skal forklare.

En pulsar var et ukjent fenomen fram til 1967, og er kun funnet i de dypeste delene av rommet. Den nærmeste som hittil er oppdaget er 280 lysår unna, og det høres kanskje ikke så forferdelig langt unna. Så la oss ta det i kilometer, og da blir avstanden småpene 2.703 billioner kilometer unna jorda. Så ja, et stykke unna.

Bak en pulsar står en roterende nøytronstjerne som sender ut elektromagnetisk stråling i ekstremt regelmessige pulser, noe som gjør dem til noen av de mest nøyaktige klokkene i universet.

Dette har altså inspirert det britiske luksusmerket, som har brukt fiberoptisk belysning og skreddersydde broderier for å skape en illusjon av universet på innsiden av Phantom.

At tiden står stille har dobbelt R’en prøvd å få fram på øvre del av dashbordet, ja, der klokken normalt befinner seg. Her har de laget en aldri så liten skulptur ut av en stor aluminiumsblokk, med 100 individuelt kolonner som skal representere en periode på 100 millioner år med en roterende pulsarstjerne.

Hver kolonne er svart-anodisert og håndpolert for å reflektere lyset, og har en optisk illusjon som gjør at det ser ut som at hele strukturen krøller og bøyer seg ‒ selv om den altså er av solid aluminium.

Og selvsagt har også funnet plass til et sitat fra tids-legenden selv, Albert Einstein. I hanskerommet står det nemlig: «The distinction between past, present, and future is only a stubbornly persistent illusion». På norsk blir det noe slik som: «Skillet mellom fortid, nåtid og framtid er kun en stabeis av en illusjon».

Vi tør ikke en gang å begynne å tenke på hvorfor den godeste Einstein mente at tiden kun er en illusjon, så vi går heller rett over til noe langt mer håndterbart ‒ bildene.

For det er det nærmest vi kommer denne bilen, uansett hvor lang tid vi bruker. Rolls-Royce skal nemlig kun lage 20 slike eksemplarer, og det hjelper lite om jackpoten slår inn i nærmeste framtid ‒ alle er nemlig solgt.

Så her har du Rolls-Royce Phantom Tempus Collection ‒ et tidløst mesterverk i 20 eksemplarer:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse