Siste Aventador Coupé solgt, og den var ikke akkurat billig

Lamborghini skal over til en elektrisk tidsalder, og i mellomtiden tømmer de lageret. Nå er den siste Aventador Coupé solgt på auksjon.


I løpet av 2023 og 2024 skal Lamborghini elektrifisere hele sin portefølje, og Aventador slipper ikke unna. Den skal nå over på en hybridløsning i kombinasjon med en V12-motor.

Det går også utover dagens Aventador Coupé, hvor det aller siste eksemplaret er under produksjon. Det er en Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupé, og den er ganske så unik.

Dette er nemlig en 1-til-1 NFT, noe som betyr at det kun finnes en slik utgave som også er et digitalt kunstverk.

For å få hjelp til å gjøre bilen ultraspesiell har Lamborghini slått seg sammen med NFT-kunstneren Krista Kim, multiartisten Steve Aoki og et globalt storytelling-selskap kalt INVNT.

‒ Lamborghini og NFT-fellesskapet passer veldig godt sammen, da vi deler mange verdier. Vi er begge ungsinnede innovatører som ser etter uventede prosjekter og teknologiske løsninger, forklarer Lambo-sjef Stephan Winkelmann.

‒ Dette prosjektet er veldig spesielt for oss, siden det er en ekte første, en vei ingen noen gang har tatt ‒ å samarbeide med slike enestående kreative hoder gjør det desto mer spesielt.

Det er vanlig å lage digitalt og unikt NFT-kunst som selges på auksjon, men Lamborghini byr i tillegg på et fysisk eksemplar i form av en ganske så stor og sportslig Aventador. Bilen kan by på 780 hk gjennom V12-motoren, gjør sprinten på 2,8 sekunder og har en toppfart på 355 km/t.

Det er altså en slik Kim skulle gjøre om til NFT-kunst.  

‒ Aventadoren er en legende, den er den første fysisk-digitale superbilen! I min Lamborghini NFT-drøm ser jeg for meg å meditere foran en sublim Mars-solnedgang sammen med Steve, mens han forvandler motorlyden til en meditativ stemning. Jeg kunne ikke vært mer begeistret for å bringe denne visjonen til live i den fysiske bilen og NFT.

I helgen ble altså de to bilene, en digital og en fysisk, auksjonert bort over hos RM Sotheby’s, og vi vet ikke hva Lamborghini hadde forventet av resultat. Men prisen ble ikke uventet ganske så høy.

Da hammeren til slutt falt lød budet på 1,6 millioner dollar, og det betyr litt i overkant av 14 millioner kroner. For det får kjøperen altså to biler samt en rekke VIP-tilbud som følger med, men det viktigste er nok den fysiske bilen. Den må kjøperen vente på til september, for da skal den ifølge auksjonsselskapet leveres til budvinneren.

Aventador produseres per i dag i fire forskjellige utgaver, den ultimate coupéutgaven som nå går ut av produksjon, en ultimat roadster-versjon, den ganske så hissige Aventador SVJ og den toppløse Roadster-søsteren til denne.

De to andre hovedmodellene til Lamborghini er SUV-modellen Urus og etterkommeren til Gallardo, Lamborghini Huracán. De har også på gang en ny utgave av ikonet Countach, men denne skal kun produseres i 112 eksemplarer og er allerede utsolgt.

Slik ser den gjenoppståtte Countach ut.

Les også:

Les mer om:

Nyheter