Det var duket for skikkelig fartsfest på Rudskogen, men også denne gang glapp seieren for hjemmehåpet Dennis Hauger. (Fotos: Porsche Norge)

Seieren glapp for Dennis Hauger

Den norske Formel 2-stjernen var nær sin første seier i Porsche Carrera Cup, men måtte til slutt se seg slått på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter.


Porsche feiret seg selv på Rudskogen, og i tillegg til en masse flotte biler og et alltid morsomt kjendisløp var det duket for den norske runde i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Foran et rekordpublikum på rundt 10.000 tilskuere skulle også Dennis Hauger ta sin aller første i Porsche Carrera Cup, en serie hvor han stiller som gjestefører om Formel 2-skjemaet tillater det.

Det er selvsagt aldri enkelt å hoppe inn i enn ny og ukjent bil, og utfordringen blir enda større når Hauger skal konkurrere mot proffer som kun kjører slike. I årets Porsche Cup kjøres det Porsche 911 GT3 Cup, og det var alt annet enn optimalt for Hauger at begge treningene i forkant ble avlyst.

Det var der han skulle bli kjent med den for han uvante bilen.

Men allerede under kvalifiseringen flekset Hauger muskler, og kun svenske Ola Nilsson og Lukas Sundahl var raskere enn den norske stjernen.

I helgens første løp var pole-sitter Nilsson raskest, mens Hauger avsluttet drøyt 2 sekunder bak på 2. plass.

Historien gjentok seg i det 2. løpet, men da var Hauger enda nærmere og avsluttet kun 0,867 sekunder bak den raskeste føreren. Det norske håpet hadde dermed kun en mulighet igjen.

Under helgens tredje løp sikret Nilsson seg hat-tricket med sin tredje seier, mens Lukas Sundahl tok 2. plassen og Hauger på tredje. Denne gang var nordmannen 1,7 sekund bak vinneren.

Dermed ble det tre pallplasser på Hauger, noe som selvsagt er svært imponerende for en gjestefører. Men Hauger var på plass for en ting ‒ nemlig seieren.

– Jeg hadde jo håpet på en enda bedre plassering her på hjemmebane, sier Hauger.

‒ Når det er sagt er nivået i toppen av Carrera Cupen veldig høyt, så jeg er happy med pallplassen. Det var synd at begge treningene ble avlyst, slik at jeg ikke fikk testet bilen før kvalifiseringen. Samtidig var det stort å kunne kjøre foran 10.000 norske motorsportfans, sier Hauger.

Nå var ingen av de misfornøyd, for publikum fikk nemlig en unik mulighet til å se den norske stjernen på hjemmebane. Og Hauger ser selv at den norske interessen for motorsport er voksende.

– Dagen var rå og preget av sjeldent god stemning, fra start til slutt. For ikke altfor mange år siden ville det vært utenkelig å få til en samling av så mange tusen bilsportinteresserte, og jeg håper publikum hadde en like bra dag som det jeg hadde, sier han.

Et annet stort talent var også på plass, for Isabell Rustad stilte på startstreken i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Som Hauger var ambisjonen klar før helgen ‒ seier.

Hun åpnet med 2. plass i det første løpet, og lå godt an da girkasseproblemer ødela for hennes muligheter i det andre løpet og sendte hun ned til 13. plass.

– Selvfølgelig er det fryktelig surt å miste pallplassen på denne måten, sier 18-åringen som er datter av Tommy Rustad.

‒ Jeg har aldri kjørt foran så mange norske motorfans før, så det var kjempekjedelig (å få problemer). Dette var jo en unik sjanse til å hevde seg foran tusenvis av norske publikummere, så det at jeg mistet muligheten til å gjøre det bra i begge løpene på grunn av biltrøbbel er utrolig kjipt. Likevel var det en helt overlegen dag, og jeg storkoste meg. En stor dag fro norsk motorsport.

Som nevnt ble det også kjørt et kjendisløp med racingrigget Porsche 718 Cayman, og der satte Ståle Sandbech alle de andre i skyggen. Lavrans Solli og Esben Selvig (Dansken) kom nærmest den norske snowboardstjernen.

– Jeg er superfornøyd med å vinne race of Stars ‒ det hadde jeg ikke trodd jeg skulle gjøre, sier Sandbech.

‒ Vi trente her på onsdag, da var Lavrans Solli bedre enn meg på alle rundene. Jeg hadde et lite håp om at jeg skulle slå ham, men jeg tenkte jo egentlig at det ikke skulle gå.

I tillegg til Solli og Dansken parkerte Sandbech profiler som Espen P.A. Lervaag, Pål Tøien (Onkel P), Chris Holsten, Kristin Holte, Olav Stubberud og Hedvig Glestad.

– Det henger ganske høyt for meg dette ‒ det gjør egentlig det, avslutter Sandbech.

Her er Norges raskeste kjendis sammen med Solli.

Les også:

 

 

 

Les mer om:

Nyheter Motorsport