Se Venom F5 spytte ild som en illsint drage

«Verdens raskeste bil» har luftet seg, og her går det så unna at flammene står ut av eksosrøret. Se video.


Hennessey Performance er først og fremst kjent for en tuner som tar amerikanske biler og gjør de om til noen skikkelige bøller, og de har blant annet ganske nylig kommet med en RAM (pickup) og en Camaro som har formidable 1.000 hk.

Men de kan også lage egne biler, noe de tidligere har vist med Hennessey Venom GT. Den satte like godt fartsrekord med 435 km/t da den kom i 2014.

Den rekorden er for lengst slått, og nå er det litt av et kappløp for å lage den første som bikker 500 km/t. Og Hennessey vil gjerne være de som bryter den magiske grensen.

Så de har laget et monster av en sportsbil, som faktisk er så giftig at de har kalt den Venom F5.

Venom betyr gift, men F5 hinter til den verste tornadokategorien som finnes. Ja, F5.

Og bilen gjør på ingen måte skam på det navnet, for dette er elleville greier.

Under panseret på Venom F5 har Hennessey plassert en diger 6.6-liters twin-turbo V8 som huser intet mindre enn 1.817 hk ved 8.000 r/min og et dreiemoment på 1.617 Nm ved 5.000 r/min.

Legger vi til at vekten er på 1.360 kilo, betyr dette et latterlig hk-til-kilo-forhold på 1,34 hk/kg.

Bilen er så ekstrem at det faktisk er mulig å miste lappen i en norsk 80-sone ‒ i revers! Jepp. Du kan nemlig rygge i 117 km/t med Venom F5. Huff.

Velger du det første giret framover når du 115 km/t, og tramper du gasspedalen helt ned i 7. gir sier ikke bilen stopp før det står 534 km/t på speedometeret. Ganske så uvirkelig!

Prisen er dog ikke like morsom. Amerikanerne har like godt klistret 2,1 millioner dollar på denne, noe som ikke satte en demper på kjøpefesten. Alle 24 eksemplarene de skal lage er nemlig solgt.

Alt må selvsagt være perfekt når Hennessey leverer ut disse bilene, og ikke minst må Venom F5 kunne håndtere ekstreme hastigheter. Den må altså være like stabil i 100 km/t som i 500 km/t.

Det har nå Hennessey testet, men de holdt seg riktignok unna toppfarten.

De passerte dog 400 km/t under testen, og ut av videoen ser bilen ut til å trives svært godt også i slike hastigheter.

Men er man et ildspyttende dragemonster på fire hjul, så må det vel være såpass?

Så sjekk ut videoen når det som muligens blir verdens raskeste bil spytter ild som illsint drage med svært så dårlig tid.

Les også:

Les mer om:

Nyheter Superbilene