Annonse
HjemNyheterSe opp for den rådyre bulke-fredagen

Se opp for den rådyre bulke-fredagen

Black Friday betyr ikke bare knallhard kamp om billige varer, men også om parkeringsplassene. Og det kan resultere i en svart fredag for kontoen.

Vanlige fredager er ille nok når det kommer til parkeringsskader. Den siste hverdagen i uken er nemlig den som byr på klart flest slike, og den som har «Black» foran navnet er ekstra ille. Det viser tidligere års erfaringer.

‒ Alt tyder på at næringsliv og handelsstanden i år virkelig har ladet kanonene og gjort klart for storinnrykk, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Uka som er døpt «Black Week» kulminerer i selveste «Black Friday», den dagen hvor de virkelige store tilbudene skaper ville tilstander både i butikker og på parkeringsplasser.

Og Voll er ikke i tvil, det er fredag 26. november som blir den store bulkedagen.

Saken fortsetter under Annonsen

Det betyr at den dagen som skulle stå for de store kuppene kan bli en virkelig dyr en, noe normalt mer enn 500 nordmenn opplever. Ingenting tyder på at årets Black Friday blir «snillere».

Hva Gjensidige mener om denne fredagen, viser dette bildet:

For Gjensidige kan melde at i snitt koster en parkeringsbulk rundt 20.000 kroner, et beløp som øker år for år på grunn av ny teknologi og dyrere deler. Og det er da også voldsomme summer det er snakk om når det kommer til parkeringsskader.

Forsikringsbransjen totalt har i første halvår i 2021 utbetalt over en halv milliard kroner etter skader som gjelder rygging og påkjørt parkert kjøretøy, og et voldsomt inntog av moderne biler i form av nye elbiler er det altså en viss fare for at dette bare vil øke.

Men det finnes håp:

‒ Vår erfaring er at de fleste kjører inn med fronten først når de parkerer, sier Voll.

‒ Vi mener at dersom flere i stedet rygger inn og kjører ut fra parkeringsplassen ville mange smeller vært unngått, og flere farlige situasjoner avverget.

Gjensidiges tips er å holde seg unna trange parkeringsplasser, rygge inn, holde vinduene fri for dugg og ikke la ikke små barn åpne døren selv.

‒ Dette er kanskje noe av det lureste du kan gjøre denne dagen, sier han videre.

Og:

‒ Pust med magen, unngå trange parkeringsplasser og har du en dårlig dag, bli hjemme og kjøp varene på nett, avslutter Voll.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse