Annonse
HjemNyheterRenault erstatter Kadjar med Austral

Renault erstatter Kadjar med Austral

Ny SUV-modell på gang, og nei, det er ikke en elbil.

Renault er ikke bare opptatt av lage biler som flest mulig kan bruke, men de vil rett og slett lage biler for alle.

Dermed strekker bilene seg fra den lille og rare Renault Twizy som måler 2,34 meter i lengden til den 4,86 meter lange Espace, og på toppen av dette har de varebilene Trafic og Grand Trafic som kan by på opp til ni seter.

En modell de nok hadde store forhåninger til da den ble introdusert i 2015 er Kadjar, en 4,49 meter lang SUV. Men denne får ikke leve videre fra 1. generasjonen, for den franske produsenten har bestemt seg for bilen skal erstattes av en helt ny modell.

Saken fortsetter under Annonsen

Arvtakeren vokser litt i lengde, og er opplyst til 4,51 meter lang, og nærmer seg dermed Renault Arkana som er 4,57 meter lang.

Ettersom den nye modellen først skal komme til neste år, har ikke Renault særlig lyst til å røpe så mye rundt den nye SUV-modellen. Men de sier iallfall at den har plass til fem personer, og skal sammen med Arkana og Megane E-Tech Electric sørge for at Renault får et nytt fotfeste i SUV-markedet.

Det er dog en ting de gjerne forklarer med den nye modellen, og det er navnet.

Noen drar kanskje kjensel på ordet australis, for satt sammen med aurora betyr nemlig Aurora Australis sørlyset. Ja, motvekten til vår egen Aurora Borealis, nordlyset.

Australis stammer fra det latinske språket, og ut av dette har også ordet austral kommet. Dette kan betyd flere ting, men det de fleste forbinder med austral er den sørlige vinden. Den gode, varme, vinden.

Det sier iallfall Renaults modellnavn-ansvarlig, for ja, de har også en slik.

‒ Austral står for livligheten og varmen på den sørlige halvkule. Det er et navn som inviterer til reise og er perfekt for en SUV. Den har en harmonisk balanse av lyder som er enkle å uttale og som er internasjonalt, sier Sylvia Dos Santos.

Renault sier at Austral skal komme til salgs i løpet av våren, og vi antar at den også dukker opp her i Norge selv om det nå handler veldig mye om elbiler som Renault Zoe og Megane Electric.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse