Annonse
HjemElbilerLexus pirrer med sin første rene elbilmodell

Lexus pirrer med sin første rene elbilmodell

Først viste Toyota fram sin kommende elbilmodell, bZ4X, så fulgte Lexus opp med tre pirre-bilder samt en kort video av sin første rene elbilmodell, RZ.

Toyota-konsernets første elbil var ikke en fra Toyota. Nei, det litt mer luksuriøse dattermerket Lexus slo faktisk modermerket i det kappløpet.

Den første elbilen fra Toyota-gruppen var nemlig Lexus UX 300e, en helelektrisk utgave av UX-modellen lansert sent i 2019. Den var på plass året etter, og har siden vært ganske så ensom i den helelektriske familien til gruppen.

Men nå skjer det altså ting.

Saken fortsetter under Annonsen

Toyota har sammen med Subaru laget en ny BEV-plattform som skal sørge for elbiler, og den første fra denne er altså Toyota bZ4X.

Den får følge av en tvillingsøster fra Subaru kalt Solterra, og jaggu blir ikke disse til en trio med nok en søster fra Lexus.

Denne er altså kalt Lexus RZ, og det eneste Lexus har sagt om elbilen er at den blir den første satt sammen på en dedikert elbil-plattform, og at den heter RZ. Og det er det!

Videoen øverst er stort sett det vi har av info om elbilen, samt de tre pirre-bildene som viser enda mindre enn videoen.

Her er de:

Men et bilde sier som kjent mer enn tusen ord, og vi kan på det nærmest slå fast at dette faktisk er en søster av bZ4X og Solterra.

For spesielt bildet fra siden viser at linjene til RZ minner svært mye om bZ4X. Vi kunne til og med trodd det var Toyotas bil som var på tegningen, og hvor lik de faktisk er skal du selv få se.

Her har vi satt sammen illustrasjonen fra Lexus med et bilde av Toyota bZ4X tatt fra siden, og dette er vel ganske så likt, er det ikke?

At Lexus har på gang en ren elbilmodell er ikke noe nyhet, for de har blant annet vist fram LF-Z Electrified Concept som skal gi oss et hint om Lexus-framtiden. Og den er altså elektrisk.

Lexus har vært noe ubestemmelig om når de tenker at den første rene elbilmodellen kommer, og sa først innen 2025. Men de siste signalene er at den skal komme i 2022, og det er jo ganske logisk.

For det er nemlig da Toyota bZ4X og Subaru Solterra blir tilgjengelig, så vi regner med at den tredje søsteren ikke følger så veldig langt etter.

Lexus var tross alt den første av den trioen som kunne tilby en elbil.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse