- Annonse -
HjemElbilerTesla Model 3 stort steg nærmere årets mest populære bil

Tesla Model 3 stort steg nærmere årets mest populære bil

November-statistikken for nybiler er klar. Den viser at Tesla Model 3 dro fra i kampen om å være den mest solgte nybilen, og har et stort forsprang når kun desember gjenstår.

Før årets to siste måneder var det kun to biler som kunne hente igjen Model 3 på toppen av registreringslisten til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Det var Toyota Rav4 og Volkswagen ID.4.

- Annonse -

Men begge hadde en jobb å gjøre. Rav4 lå 1.570 biler bak, mens ID.4 var 2.117 registreringer bak med to måneder igjen.

For Rav4’s del kom det på samme tid dårlige nyheter. I Solberg-regjerings forslag til statsbudsjettet ville daværende regjering pumpe hybridkjøpere for enda mer avgifter, og prislappen på en ny Rav4 som ble bestilt i 2021, men registrert og levert i 2022, ville øke med mange titusen kroner.

Slike ting hjelper selvsagt ikke på salget, og Rav4 ble det også parkert av Model 3 i november.

OFV-tallene viser at det ble registrert 771 Model 3 i forrige måned, mens Rav4 landet på 481 biler og Volkswagen registrerte 725 nye ID.4 i november.

- Annonse -

Dermed har Model 3 stukket ytterligere av helt i toppen, og står med 10.090 registreringer før julemåneden. Rav4 følger fortsatt nærmest med 8.230 registeringer, mens ID.4 er klar treer 7.927 biler.

Mye skal dermed skje om ikke Tesla Model 3 blir årets mest solgte nybil, og dermed kan titulere seg som den mest populære i Norge.

Men det var ikke Model 3 som var den aller mest registrerte i forrige måned, for det ble den litt mer høyreiste søsteren Tesla Model Y. Den endte på 1.013 registreringer, som dermed tar totalen for den modellen opp til 5.888 biler.

Model 3 og ID.4 fulgte nærmest, mens Audi Q4 e-tron var 4. mest populær med 661 biler.

- Annonse -

Deretter fulgte flere kjente navn; Nissan Leaf (655 registreringer), Polestar 2 (502), Ford Mustang Mach-E (491) og Skoda Enyaq (488). Først nede på 9. plass finner vi Rav4 med sine 481 registreringer.

Totalt etter 11 måneder er det altså Model 3, Rav4 og ID.4 som utgjør topp-tre, og deretter følger Volvo XC40 (6.111), Model Y, Mach-E (5.841), Audi e-tron (5.421), Enyaq (5.183), Leaf (4.602) og på 10. plass Polestar 2 med 3.786 registreringer.

Når det gjelder merkes-kampen troner Tesla på topp med 16.050 biler, fulgt av Volkswagen (15.165), Toyota (14.694), Volvo (12.311), BMW (9.489), Audi (9.373), Skoda (8.876), Ford (8.702), Mercedes (7.962) og på 10. plass Hyundai med 7.884 registrerte nybiler så langt i år.

Totalt viser OFV-tallene at det ble registrert 15.274 nybiler i november, og av disse var det 11.274 med nullutslipp. Totalt står dermed helelektriske biler for 99.948 av de totalt 155.709 registrerte nybilene, og to dager inn i desember har dermed elbilene rundet 100.000 nye biler i 2021.

– Elbilsalget viser at vi har god kurs mot nullutslipp på norske veier, og det er gledelig at 2021 blir et rekordår for elbiler i Norge, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Elbilfordelene lever videre inn i 2022, og med enda flere helelektriske modeller å velge mellom vil dette salget også fortsette å øke til neste år. I november hadde elbilene en markedsandel på 73,8 prosent.

I motsatt ende fortsetter bensin- og dieselbilene å falle i popularitet, og kun 2,3 prosent av nybilene i november var rene bensinbiler og 2,7 prosent var rene dieselbiler, mens hybridene sto for 21,1 prosent av de registrerte nybilene.

November-salget viser også at nordmenn gjerne vil ha firehjulsdrift, for 55,7 prosent av nybilene som ble registrert kom nettopp med dette.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her