Rekordhøy interesse for bruktbiler

Folket klikker seg inn på bilannonser som aldri før, og 2021 ligger an til å slå det ganske så ville 2020-året. Sjekk hvilke som er mest populære.


La oss slå det fast med en gang. Dieselbilene er ikke døde. Vel, det lages kanskje ikke så mange nye slike lengre, men de som allerede er her er ettertraktede.

Dieselbiler er faktisk de aller mest populære på Finn, og leder an foran bensinbiler, elbiler og hybridbiler.

‒ Dieselbiler har også vært mer populært i år enn i fjor viser tallene våre ‒ og det ser vi på tiden det tar å selge, sier Eirik Håstein, leder for Finn motor.

‒ De siste månedene har det i snitt tatt 21 dager å selge en brukt bil på Finn, men hvis du skal selge en dieselbil så tar det kun 19 dager. Til sammenligning tar det i gjennomsnitt 25 dager å selge en elbil.

Så vi må ikke tro at alt handler om elbiler, selv om det er lett å få inntrykk av akkurat det. Faktisk er «elbiler» kun det 10. mest brukte søkerordet på Finn bil.

Nå er interessen for nye elbiler ganske så høy, men det er også den generelle bil-interessen. Det viser tallene til Finn, hvor den aller mest populære bilannonsen utrolig nok har bikket 400.000 visninger.

‒ Vi så det rett før sommeren og vi ser det igjen nå ‒ etterspørselen etter bruktbil er kjempehøy, og alt tyder på at mange nordmenn er på biljakt, sier Håstein.

I 2. kvartal var det over 67 millioner besøk inn til Finn bil, noe som er en vekst på nesten 6 prosent sett mot i fjor og hele 22 prosent målt mot samme periode i 2019.

Det er også vekst i antall bilannonser som blir lagt ut, som i 2. kvartal nesten endte på 200.000. Dette er en økning på rundt 14 prosent sammenlignet med samme periode i 2020 og på nærmere 10 prosent målt mot 2019.

‒ 2020 var et knallgodt bilår, men 2021 ser ut til å overstige fjoråret, noe trafikktallene for august også tyder på, forteller Håstein.

‒ Før sommeren så man at det flatet litt ut, nordmenn skulle på ferie og mange var kanskje mer interessert i for eksempel båt. Trafikken inn til båt var nemlig på sitt høyeste i juli. Nå i august er imidlertid bilinteressen tilbake for fullt, og vi har sett en økning på 3 prosent i trafikk i år sett mot august 2020.

En god nyhet for de som vil selge bruktbilen er at dette også går raskere enn tidligere, og dette gjelder for alle typer drivstoff.

Statistikken viser også «campingvogn», «veteranbil» og «cabriolet» blant de mest brukte søkeordene, mens Volkswagen, BMW og Mercedes-Benz er bilmerkene med flest sidevisninger.

Og det gamle folkemerket er fortsatt konge blant bruktbilene, for Volkswagen er det merket som har flest solgte biler på Finn i år. De har også de to mest solgte bilmodellene, Volkswagen Golf og Volkswagen Passat.

Men det tyske merket kommer til kort når det kommer til flest visninger på en spesifikk annonse.

‒ Vi ser gjerne en forskjell i hva slags bilannonser folk er inne og titter på, og hva slags biler som faktisk blir solgt. Den mest populære og besøkte bilannonsen på Finn hittil i år, sier jo alt om det. Det er en skikkelig lekkerbisken av et luksuskjøretøy, forteller Håstein.

Nemlig denne annonsen:

(Faksimile: Finn.no)

I annonsen står det at bilen, som selges av forhandler Medhus på Billingstad, er «en av bare 18 eksisterende CCXR-modeller til salgs ‒ med en sekvensiell girkasse med opp- og nedsifting i DTM-stil. Kun 3 av de 18 bilene ble produsert med denne girkassen».

‒ Det er helt klart mange som bruker mye tid på å drømme seg bort og se på fine biler på Finn, og det er veldig ofte vi finner en luksusbil på topplisten over de mest sette annonsene, sier Håstein.

Mest brukte søkeord på Finn bil 1. halvår 2021:

 1. Campingvogn
 2. Bobil
 3. cabriolet
 4. veteranbiler
 5. bobiler
 6. amg
 7. bil
 8. spikertelt
 9. pickup
 10. elbil

Mest populære/solgte bilmerkene på Finn bil 1. halvår 2021:

 1. Volkswagen
 2. Nissan
 3. BMW
 4. Mitsubishi
 5. Toyota
 6. Audi
 7. Mercedes-Benz
 8. Skoda
 9. Volvo
 10. Ford

Bilmerkene med flest sidevisninger på Finn bil 1. halvår 2021:

 1. Volkswagen
 2. BMW
 3. Mercedes-Benz
 4. Audi
 5. Toyota
 6. Volvo
 7. Ford
 8. Nissan
 9. Chevrolet
 10. Peugeot

Les også:

Les mer om:

Nyheter